Gogosi cu Votca

Complexitate
redusa
Gogosi cu Votca

Ingrediente

  • 600 g de faina
  • 7 g de drojdie uscata (30g de drojdie proaspata)
  • 1 paharel de votca
  • 1 lingurita de pasta de vanilie (puteti inlocui cu extract sau esenta)
  • coaja de portocala
  • 100 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g de unt
  • 4 galbenusuri
  • 280 ml de lapte

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, aromele si votca, adaugam laptele caldut. Framantam un aluat din amestecul precedent si faina+drojdie, incorporam untul, lasam sa se odihneasca 1 ora - 1 ora si jumatate.

Dupa timpul de pauza formam din aluat diferite forme dupa plac si le asezam pe o placa farinata inca 45 de minute. Intre timp incalzim uleiul si prajim gogoselele.

Le umplem cu jeleu sau beltea de fructe, sau le servim natur. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc