Galeta cu Dovleac

Complexitate
redusa
Galeta cu Dovleac

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -500 g dovleac, ras
  • -1 pahar zahar sau dupa gust
  • -scortisoara pudra, optional
  • Aluat:
  • -½ pahar cu apa, fierbinte
  • -½ pahar ulei
  • -1 varf cutit de sare
  • -2 pahare faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Altele:
  • -3 linguri gris
  • -zahar alb / zahar brun, pentru ornat, optional
  • folositi un pahar cu o capacitate de 250 ml la toate ingredientele

Mod de preparare

Umplutura
Dati prin razatoare sau maruntiti la robot dovleacul curatat de coaja. Dati deoparte.
Separat, amestecati intr-un bol zaharul cu scortisoara si lasati in asteptare.

Aluat
Turnati apa clocotita peste uleiul si sarea puse intr-un bol.
Adaugati faina amestecata cu praf de copt si omogenizati, folosindu-va de o lingura.

* Va rezulta un aluat moale ca plastilina si deloc lipicios.

Lasati-l sa se odihneasca in bol, 20- 30 min, la temperatura camerei.
Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de cca 1, 5 ori mai mare decat dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.

* Este de preferat ca foaia de aluat sa fie putin mai groasa pe mijloc si mai subtire pe margini.

Presarati grisul peste mijlocul aluatului, avand grija sa nu puneti si pe margini.
Distribuiti dovleacul ras intr-un strat generos, de minim 1 cm grosime (pentru ca dupa coacere scade in volum), lasand marginile libere.
Puneti deasupra zaharul amestecat cu scortisoara.
Indoiti o latura a foii de aluat peste umplutura, in asa fel incat sa ramana mijlocul de umplutura neacoperit.
Aduceti la fel coltul primei laturi formate, peste umplutura. Continuati in acelasi fel (sa aduceti colturile marginilor) pana inchideti galeta.
Presati aluatul suprapus cu degetele ca sa se lipeasca.

Transferati intr-o tava cu hartia de copt cu tot.
Optional, pentru o crusta crocanta si glazurata, ungeti deasupra placinta cu putina apa si presarati cu putin zahar alb / brun.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce galeta este coapta si incepe sa se auresca frumos.
Lasati minim 10- 20 min sa se racoreasca inainte sa o feliati.

* Taiati cu grija deoarece aluatul este foarte fraged.

Este buna si calda si rece, dar mai ales rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia