Galeta cu Dovleac

Complexitate
redusa
Galeta cu Dovleac

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -500 g dovleac, ras
  • -1 pahar zahar sau dupa gust
  • -scortisoara pudra, optional
  • Aluat:
  • -½ pahar cu apa, fierbinte
  • -½ pahar ulei
  • -1 varf cutit de sare
  • -2 pahare faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Altele:
  • -3 linguri gris
  • -zahar alb / zahar brun, pentru ornat, optional
  • folositi un pahar cu o capacitate de 250 ml la toate ingredientele

Mod de preparare

Umplutura
Dati prin razatoare sau maruntiti la robot dovleacul curatat de coaja. Dati deoparte.
Separat, amestecati intr-un bol zaharul cu scortisoara si lasati in asteptare.

Aluat
Turnati apa clocotita peste uleiul si sarea puse intr-un bol.
Adaugati faina amestecata cu praf de copt si omogenizati, folosindu-va de o lingura.

* Va rezulta un aluat moale ca plastilina si deloc lipicios.

Lasati-l sa se odihneasca in bol, 20- 30 min, la temperatura camerei.
Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de cca 1, 5 ori mai mare decat dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.

* Este de preferat ca foaia de aluat sa fie putin mai groasa pe mijloc si mai subtire pe margini.

Presarati grisul peste mijlocul aluatului, avand grija sa nu puneti si pe margini.
Distribuiti dovleacul ras intr-un strat generos, de minim 1 cm grosime (pentru ca dupa coacere scade in volum), lasand marginile libere.
Puneti deasupra zaharul amestecat cu scortisoara.
Indoiti o latura a foii de aluat peste umplutura, in asa fel incat sa ramana mijlocul de umplutura neacoperit.
Aduceti la fel coltul primei laturi formate, peste umplutura. Continuati in acelasi fel (sa aduceti colturile marginilor) pana inchideti galeta.
Presati aluatul suprapus cu degetele ca sa se lipeasca.

Transferati intr-o tava cu hartia de copt cu tot.
Optional, pentru o crusta crocanta si glazurata, ungeti deasupra placinta cu putina apa si presarati cu putin zahar alb / brun.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce galeta este coapta si incepe sa se auresca frumos.
Lasati minim 10- 20 min sa se racoreasca inainte sa o feliati.

* Taiati cu grija deoarece aluatul este foarte fraged.

Este buna si calda si rece, dar mai ales rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Somon cu sos aioli in pergament
Bucataras.RO

Somon cu sos aioli in pergament

Un preparat extraordinar de gustos!

Somon cu sos aioli in pergament
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti