Focaccia cu Stracchino Fara Drojdie

Complexitate
redusa
Focaccia cu Stracchino Fara Drojdie

Ingrediente

  • - 300 g de faina manitoba
  • - 200 ml apa
  • - 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - 300 g stracchino (il puteti inlocui cu branza tip Philadelphia)
  • - 200g cascaval
  • - sare

Mod de preparare

De mult vroiam sa fac reteta aceasata si in sfarsit intr-o seara din saptamana aceasta am avut ocazia sa o fac si v-o recomand tuturora pentru acele seri in care nu aveti chef de lucruri prea complicate, ci de ceva simplu si bun. De ce zic ca am avut ocazia? Pentru ca, cu o zi inainte trecusem pe la o laptarie – buna de altfel nota 10 - si imi cumparasem mozzarella de bivolita, buratta, ricotta, branza de capra si mult stracchino - o branza foarte cremoasa si foarte buna, specifica zonei Emilia Romagna, din Italia. Aveam prea multa branaza in casa, asa ca am profitat de ocazie si am facut aceasta focace.

Mai intai am amestecat faina cu apa si 3 linguri de ulei si le-am ftramantat bine. Am invelit aluatul in folie de bucatarie si l-am lasat la temperatura camerei pentru circa 1 ora.

L-am impartit in doua si ajutandu-ma cu faina am intins o foaie foarte subtire din prima jumatate pe care am pus-o intr-o tava mare de cuptor acoperita cu hartie pentru copt. Am pus strachino din loc in loc si cascaval. Am mai intins o foaie din cealalta parte de aluat si am pus-o deasupra. Am uns deasupra cu ulei ajutandu-ma cu o pensula.

Am sarat si am dat la cuptor preincalzit la 250 de grade, ventilat pentru 10 minute. Daca nu e ventilat, 14-15 minute.

Am scos-o din cuptor, am last-o sa se raceasca putin, am taiat-o si servit-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa