Focaccia cu Stracchino Fara Drojdie

Complexitate
redusa
Focaccia cu Stracchino Fara Drojdie

Ingrediente

  • - 300 g de faina manitoba
  • - 200 ml apa
  • - 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - 300 g stracchino (il puteti inlocui cu branza tip Philadelphia)
  • - 200g cascaval
  • - sare

Mod de preparare

De mult vroiam sa fac reteta aceasata si in sfarsit intr-o seara din saptamana aceasta am avut ocazia sa o fac si v-o recomand tuturora pentru acele seri in care nu aveti chef de lucruri prea complicate, ci de ceva simplu si bun. De ce zic ca am avut ocazia? Pentru ca, cu o zi inainte trecusem pe la o laptarie – buna de altfel nota 10 - si imi cumparasem mozzarella de bivolita, buratta, ricotta, branza de capra si mult stracchino - o branza foarte cremoasa si foarte buna, specifica zonei Emilia Romagna, din Italia. Aveam prea multa branaza in casa, asa ca am profitat de ocazie si am facut aceasta focace.

Mai intai am amestecat faina cu apa si 3 linguri de ulei si le-am ftramantat bine. Am invelit aluatul in folie de bucatarie si l-am lasat la temperatura camerei pentru circa 1 ora.

L-am impartit in doua si ajutandu-ma cu faina am intins o foaie foarte subtire din prima jumatate pe care am pus-o intr-o tava mare de cuptor acoperita cu hartie pentru copt. Am pus strachino din loc in loc si cascaval. Am mai intins o foaie din cealalta parte de aluat si am pus-o deasupra. Am uns deasupra cu ulei ajutandu-ma cu o pensula.

Am sarat si am dat la cuptor preincalzit la 250 de grade, ventilat pentru 10 minute. Daca nu e ventilat, 14-15 minute.

Am scos-o din cuptor, am last-o sa se raceasca putin, am taiat-o si servit-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Bucataras.RO

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti