Focaccia cu Stracchino Fara Drojdie

Complexitate
redusa
Focaccia cu Stracchino Fara Drojdie

Ingrediente

  • - 300 g de faina manitoba
  • - 200 ml apa
  • - 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - 300 g stracchino (il puteti inlocui cu branza tip Philadelphia)
  • - 200g cascaval
  • - sare

Mod de preparare

De mult vroiam sa fac reteta aceasata si in sfarsit intr-o seara din saptamana aceasta am avut ocazia sa o fac si v-o recomand tuturora pentru acele seri in care nu aveti chef de lucruri prea complicate, ci de ceva simplu si bun. De ce zic ca am avut ocazia? Pentru ca, cu o zi inainte trecusem pe la o laptarie – buna de altfel nota 10 - si imi cumparasem mozzarella de bivolita, buratta, ricotta, branza de capra si mult stracchino - o branza foarte cremoasa si foarte buna, specifica zonei Emilia Romagna, din Italia. Aveam prea multa branaza in casa, asa ca am profitat de ocazie si am facut aceasta focace.

Mai intai am amestecat faina cu apa si 3 linguri de ulei si le-am ftramantat bine. Am invelit aluatul in folie de bucatarie si l-am lasat la temperatura camerei pentru circa 1 ora.

L-am impartit in doua si ajutandu-ma cu faina am intins o foaie foarte subtire din prima jumatate pe care am pus-o intr-o tava mare de cuptor acoperita cu hartie pentru copt. Am pus strachino din loc in loc si cascaval. Am mai intins o foaie din cealalta parte de aluat si am pus-o deasupra. Am uns deasupra cu ulei ajutandu-ma cu o pensula.

Am sarat si am dat la cuptor preincalzit la 250 de grade, ventilat pentru 10 minute. Daca nu e ventilat, 14-15 minute.

Am scos-o din cuptor, am last-o sa se raceasca putin, am taiat-o si servit-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia