De mult vroiam sa fac reteta aceasata si in sfarsit intr-o seara din saptamana aceasta am avut ocazia sa o fac si v-o recomand tuturora pentru acele seri in care nu aveti chef de lucruri prea complicate, ci de ceva simplu si bun. De ce zic ca am avut ocazia? Pentru ca, cu o zi inainte trecusem pe la o laptarie – buna de altfel nota 10 - si imi cumparasem mozzarella de bivolita, buratta, ricotta, branza de capra si mult stracchino - o branza foarte cremoasa si foarte buna, specifica zonei Emilia Romagna, din Italia. Aveam prea multa branaza in casa, asa ca am profitat de ocazie si am facut aceasta focace.
Mai intai am amestecat faina cu apa si 3 linguri de ulei si le-am ftramantat bine. Am invelit aluatul in folie de bucatarie si l-am lasat la temperatura camerei pentru circa 1 ora.
L-am impartit in doua si ajutandu-ma cu faina am intins o foaie foarte subtire din prima jumatate pe care am pus-o intr-o tava mare de cuptor acoperita cu hartie pentru copt. Am pus strachino din loc in loc si cascaval. Am mai intins o foaie din cealalta parte de aluat si am pus-o deasupra. Am uns deasupra cu ulei ajutandu-ma cu o pensula.
Am sarat si am dat la cuptor preincalzit la 250 de grade, ventilat pentru 10 minute. Daca nu e ventilat, 14-15 minute.
Am scos-o din cuptor, am last-o sa se raceasca putin, am taiat-o si servit-o.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii