Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Ingrediente

  • 150 gr seminte Quinoa
  • vas de fiert
  • sita pentru strecurat
  • si sita foarte, foarte fina, pentru cernut

Mod de preparare

Semintele de Quinoa, se spala in mai multe ape, numarul turelor de apa schimbate, depinde de cantitatea de seminte folosita. Eu, la circa 150 gr seminte, am schimbat apa de 4 ori.

Deci, semintele se pun intr-un vas mai mare, se pune apa peste ele si se spala cu mana, prin frecare. Apa va avea un aspect tulbure, chiar foarte tulbure. Se va schimba apa de atatea ori pana va ramane limpede.

Semintele se pun in strecuratoare de fiecare data cand schimbam apa si se pot tine si putin sub jetul de apa.

Dupa spalare, se pun pe servetele absorbante pentru a putea elimina excesul de apa. Din cand in cand se schimba servetelele si se mai rasfira semintele. Cand sant uscate (poate 2 ore) se pun in tava si se dau la cuptor pentru cateva minute, la temperatura medie, mai rasfirandu-le din cand in cand.

Se scot din cuptor (aveti grija sa nu se coaca sau sa se arda) se lasa la racit.

Reci, se pun cam 2 linguri odata in masina de macinat cafea (sau moara mica daca aveti) si se macina. Se pune intrun vas praful grunjos rezultat.

Dupa ce am terminat de macinat toate semintele, trecem la pasul urmator... cernerea prin sita foarte fina. Vor rezulta doua faini, una fina si una grunjoasa. Cea fina se puna intr-un vas, iar cea grunjoasa in alt vas. Pe cea grunjoasa o vom mai macina inca odata si vom repeta procesul de cernere. Amestecam fainile obtinute si gata, avem faina pe care o putem folosi cu succes la paini fara gluten, la biscuiti energizanti, muffinsuri etc.

Daca, eventual mai ramane faina grunjoasa dupa a doua tura de macinere, se repeta si a treia oara macinarea si cernerea pana nu mai ramane nimic grunjos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Delicii de Paste

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate