Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Ingrediente

  • 150 gr seminte Quinoa
  • vas de fiert
  • sita pentru strecurat
  • si sita foarte, foarte fina, pentru cernut

Mod de preparare

Semintele de Quinoa, se spala in mai multe ape, numarul turelor de apa schimbate, depinde de cantitatea de seminte folosita. Eu, la circa 150 gr seminte, am schimbat apa de 4 ori.

Deci, semintele se pun intr-un vas mai mare, se pune apa peste ele si se spala cu mana, prin frecare. Apa va avea un aspect tulbure, chiar foarte tulbure. Se va schimba apa de atatea ori pana va ramane limpede.

Semintele se pun in strecuratoare de fiecare data cand schimbam apa si se pot tine si putin sub jetul de apa.

Dupa spalare, se pun pe servetele absorbante pentru a putea elimina excesul de apa. Din cand in cand se schimba servetelele si se mai rasfira semintele. Cand sant uscate (poate 2 ore) se pun in tava si se dau la cuptor pentru cateva minute, la temperatura medie, mai rasfirandu-le din cand in cand.

Se scot din cuptor (aveti grija sa nu se coaca sau sa se arda) se lasa la racit.

Reci, se pun cam 2 linguri odata in masina de macinat cafea (sau moara mica daca aveti) si se macina. Se pune intrun vas praful grunjos rezultat.

Dupa ce am terminat de macinat toate semintele, trecem la pasul urmator... cernerea prin sita foarte fina. Vor rezulta doua faini, una fina si una grunjoasa. Cea fina se puna intr-un vas, iar cea grunjoasa in alt vas. Pe cea grunjoasa o vom mai macina inca odata si vom repeta procesul de cernere. Amestecam fainile obtinute si gata, avem faina pe care o putem folosi cu succes la paini fara gluten, la biscuiti energizanti, muffinsuri etc.

Daca, eventual mai ramane faina grunjoasa dupa a doua tura de macinere, se repeta si a treia oara macinarea si cernerea pana nu mai ramane nimic grunjos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos