English Muffins

Complexitate
redusa
English Muffins

Ingrediente

  • 450 gr faina nealbita
  • buna pentru paine
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 350-375 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita zahar
  • 15 gr drojdie proaspata (eu am pus uscata circa 2 lingurite)
  • 1 lingura de unt topit sau ulei de masline
  • faina de orez sau semolina pentru presarat deasupra 1-2 lingurite ptr uns tigaia/plita electrica

Mod de preparare

In functie de forma pe care o folositi ies 9 english muffins marime normala sau 15 marime mai mica.

Se cerne faina si sarea impreuna, se pune intr-un vas si se face o gropita la mijloc.

Se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si drojdia, se omogenizeaza bine, se adauga restul de lapte si untul topit sau uleiul. Se toarna deaspura fainii si se framanta 5-6 minute, pana se obtine un aluat elastic si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit.

Dupa ce si-a dublat volumul, se framanta din nou, se intinde o foaie de 1 cm grosime si cu o forma rotunda de taiat biscuiti se decupeaza rotocoale. Se aseaza pe o tava fainata, se presara faina de orez sau semolina deaspura, se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 20-30 de minute...

Se incalzeste plita electrica sau o tigaie de teflon mai mare, se unge cu foarte putin ulei si se coc muffins-urile cate 7 minute pe fiecare parte. Temperatura nu trebuie sa fie mare nici mica, sa fie moderata.

Dupa coacere se transfera pe un gratar si se lasa la racit.

Se folosesc la micul dejun pentru oua Benedict, sau prajite, unse cu unt si gem, sau sandwich cu sunca, branza, fructe etc... variante nenumarate...

Eu va dau doar 2 din ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Carnati de curcan
Bucataras.RO

Carnati de curcan

Anul acesta am pregatit niste carnati mai usori, de curcan.

Carnati de curcan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!