Fierbem cartofii taiati cuburi in mod uniform, dupa care ii pasam si facem un piure moale. Turta dospita o punem la umflat cu apa calduta. La un sfert de ora facem gaura in fainasi turnam maiaua, adaugam doua linguri de otet si framantam cu apa calda. Punem si sarea care aven nevoie, piureul si framantam definitiv. Aluatul sa fie consistent si uscat.
Se lasa la dospit 1 ora, se apasa pe el si inca o jumatate de ora la dospit. Se formeaza doua bucati de aluat cam la 1,3 kg se da forma rotunda se aseaza in tava rotunda iar cat incingem cuptorul la 240 de grade o lasam la dospit in tava.
Se spoieste cu bulamaci, cu bulion, cu ou sau apa se cresteaza dupa placsi se baga la cuptor. Timpul de coacere este mai mare, se duce panala 75 de minute din cauza volumului mare. Cand este scoasa din coptor si e lovita pe spate suna a gol si e usoara.
Daca coaja este prea arsa se bate cu un bat pana se indeparteaza arsura.
In orice mod posibil.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii