Dubla cu Cartofi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina alba 650 1 kg
  • faina inter 750 0,5 kg
  • cartofi 1 kg
  • o tutta dospita sau 20 gr de drojdie
  • otet 30 ml
  • sare

Mod de preparare

Fierbem cartofii taiati cuburi in mod uniform, dupa care ii pasam si facem un piure moale. Turta dospita o punem la umflat cu apa calduta. La un sfert de ora facem gaura in fainasi turnam maiaua, adaugam doua linguri de otet si framantam cu apa calda. Punem si sarea care aven nevoie, piureul si framantam definitiv. Aluatul sa fie consistent si uscat.

Se lasa la dospit 1 ora, se apasa pe el si inca o jumatate de ora la dospit. Se formeaza doua bucati de aluat cam la 1,3 kg se da forma rotunda se aseaza in tava rotunda iar cat incingem cuptorul la 240 de grade o lasam la dospit in tava.

Se spoieste cu bulamaci, cu bulion, cu ou sau apa se cresteaza dupa placsi se baga la cuptor. Timpul de coacere este mai mare, se duce panala 75 de minute din cauza volumului mare. Cand este scoasa din coptor si e lovita pe spate suna a gol si e usoara.

Daca coaja este prea arsa se bate cu un bat pana se indeparteaza arsura.
In orice mod posibil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos