Cozonaci Pufosi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • mirodenii

Mod de preparare

1. Se prepara maiaua din:laptele caldut + drojdia + 2 linguri lapte + 2 linguri faina, lasam la dospit 15 minute.
2. topim untul
3. amestecam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema si amestecam mirodeniile, apoi se amesteca cu untul topit.
4. cernem faina si amestecam cu maiaua si crema de oua si unt obtinuta. Framantam bine si lasam la dospit 30 minute, dupa care formam cozonacii, umplem cu ce dorim si lasam la dospit in tava inca 30 minute, apoi ungem cu ou, dupa care coacem cozonacii pana trec proba cu scobitoarea
Se lasa la racit in tava dupa care se scot si se feliaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)