Se framanta bine un aluat din faina cernuta, drojdia inmuiata in putina apa calduta si sarea dizolvata in apa prevazuta in reteta. Cand am obtinut un aluat moale, matasos, lasam la dospit circa jumatate de ora dupa care punem pe o planseta infainata, mai framantam cateva secunde dupa care impartim aluatul in bucati egale (forma de bila ceva mai mica).
Din fiecare biluta se face un fitil lung (ar fi de preferat sa fie subtire cam de marimea degetului mic) , se rasuceste dupa care se da forma de 8. Covrigii formati in felul asta se aseaza pe o tava unsa si se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ 70 de minute.
Se indeparteaza folia si se introduc covrigii la cuptor, la foc mai mare. In timp ce se coc, se pregateste pasta cu care vom stropi. Se amesteca toate ingredientele din reteta (cele care sant pentru stropit) si vom avea o compozitie ca un fel de pasta mai lichida (ceva mai groasa decat aluatul de clatite).
Dupa ce s-au copt, imediat ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule, stropim covrigii cu solutia de sare/faina /apa. Se va usca pe covrigi si le va da un gust tare bun
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii