Se framanta bine un aluat din faina cernuta, drojdia inmuiata in putina apa calduta si sarea dizolvata in apa prevazuta in reteta. Cand am obtinut un aluat moale, matasos, lasam la dospit circa jumatate de ora dupa care punem pe o planseta infainata, mai framantam cateva secunde dupa care impartim aluatul in bucati egale (forma de bila ceva mai mica).
Din fiecare biluta se face un fitil lung (ar fi de preferat sa fie subtire cam de marimea degetului mic) , se rasuceste dupa care se da forma de 8. Covrigii formati in felul asta se aseaza pe o tava unsa si se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ 70 de minute.
Se indeparteaza folia si se introduc covrigii la cuptor, la foc mai mare. In timp ce se coc, se pregateste pasta cu care vom stropi. Se amesteca toate ingredientele din reteta (cele care sant pentru stropit) si vom avea o compozitie ca un fel de pasta mai lichida (ceva mai groasa decat aluatul de clatite).
Dupa ce s-au copt, imediat ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule, stropim covrigii cu solutia de sare/faina /apa. Se va usca pe covrigi si le va da un gust tare bun
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii