Covrigi cu Sare

Complexitate
redusa
Covrigi cu Sare

Ingrediente

  • 480 gr faina alba de calitate
  • 10 gr drojdie
  • jumatate de lingurita de sare sau ceva mai mult (eu am pus o lingurita)
  • 1 lingura de sare pentru stropit
  • 50 gr faina pentru stropit
  • 100 ml apa pentru stropit
  • 300 ml apa pentru aluat (se poate sa varieze cantitatea, sa fie mai mult sau mai putin)

Mod de preparare

Se framanta bine un aluat din faina cernuta, drojdia inmuiata in putina apa calduta si sarea dizolvata in apa prevazuta in reteta. Cand am obtinut un aluat moale, matasos, lasam la dospit circa jumatate de ora dupa care punem pe o planseta infainata, mai framantam cateva secunde dupa care impartim aluatul in bucati egale (forma de bila ceva mai mica).

Din fiecare biluta se face un fitil lung (ar fi de preferat sa fie subtire cam de marimea degetului mic) , se rasuceste dupa care se da forma de 8. Covrigii formati in felul asta se aseaza pe o tava unsa si se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ 70 de minute.

Se indeparteaza folia si se introduc covrigii la cuptor, la foc mai mare. In timp ce se coc, se pregateste pasta cu care vom stropi. Se amesteca toate ingredientele din reteta (cele care sant pentru stropit) si vom avea o compozitie ca un fel de pasta mai lichida (ceva mai groasa decat aluatul de clatite).

Dupa ce s-au copt, imediat ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule, stropim covrigii cu solutia de sare/faina /apa. Se va usca pe covrigi si le va da un gust tare bun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie