- Drojdia se dizolva in lapte impreuna cu zaharul.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se presara putina sare si se pun la frigider.
- Albusurile se bat spuma cu telul (aceasta este indicatia autoarelor cartii). Eu am batut albusele cu telul pana ”ceva vreme inainte de a obtine varfuri moi”.
- Se framanta un aluat din faina, unt, albusuri, sare dupa preferinta. Se adauga drojdia si zaharul dizolvate in prealabil in lapte. Se framanta aluatul in continuare (eu am framantat timp de aproximativ 7 minute).
- Se pune aluatul la dospit timp de 30 de minute intr-un loc cald, acoperit cu un prosop.
- Se infaineaza suprafata de lucru. Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat din care se decupeaza covrigii cu ajutorul formei speciale.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se aseaza covrigii in tava.
- Se pensuleaza la suprafata cu galbenusurile amestecate in prealabil cu sare, folosind o pensula pentru patiserie. Se presara la suprafata seminte de susan sau sare grunjoasa.
- Se coc in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
Din ingredientele mentionate se obtin 62 de covrigei.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii