Covrigei cu Susan

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Covrigei cu Susan

Ingrediente

  • - 360 g faina 000 proaspat cernuta si faina pentru infainat suprafata de lucru
  • - 250 g unt topit (eu am topit untul in cuptorul cu microunde)
  • - 3 oua
  • - 25 g drojdie proaspata
  • - 4 linguri cu lapte caldut
  • - 1 cub de zahar (eu am adaugat 1 lingurita rasa cu zahar)
  • - sare

Mod de preparare

- Drojdia se dizolva in lapte impreuna cu zaharul.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se presara putina sare si se pun la frigider.
- Albusurile se bat spuma cu telul (aceasta este indicatia autoarelor cartii). Eu am batut albusele cu telul pana ”ceva vreme inainte de a obtine varfuri moi”.

- Se framanta un aluat din faina, unt, albusuri, sare dupa preferinta. Se adauga drojdia si zaharul dizolvate in prealabil in lapte. Se framanta aluatul in continuare (eu am framantat timp de aproximativ 7 minute).
- Se pune aluatul la dospit timp de 30 de minute intr-un loc cald, acoperit cu un prosop.

- Se infaineaza suprafata de lucru. Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat din care se decupeaza covrigii cu ajutorul formei speciale.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se aseaza covrigii in tava.

- Se pensuleaza la suprafata cu galbenusurile amestecate in prealabil cu sare, folosind o pensula pentru patiserie. Se presara la suprafata seminte de susan sau sare grunjoasa.

- Se coc in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
Din ingredientele mentionate se obtin 62 de covrigei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa