- Drojdia se dizolva in lapte impreuna cu zaharul.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se presara putina sare si se pun la frigider.
- Albusurile se bat spuma cu telul (aceasta este indicatia autoarelor cartii). Eu am batut albusele cu telul pana ”ceva vreme inainte de a obtine varfuri moi”.
- Se framanta un aluat din faina, unt, albusuri, sare dupa preferinta. Se adauga drojdia si zaharul dizolvate in prealabil in lapte. Se framanta aluatul in continuare (eu am framantat timp de aproximativ 7 minute).
- Se pune aluatul la dospit timp de 30 de minute intr-un loc cald, acoperit cu un prosop.
- Se infaineaza suprafata de lucru. Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat din care se decupeaza covrigii cu ajutorul formei speciale.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se aseaza covrigii in tava.
- Se pensuleaza la suprafata cu galbenusurile amestecate in prealabil cu sare, folosind o pensula pentru patiserie. Se presara la suprafata seminte de susan sau sare grunjoasa.
- Se coc in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
Din ingredientele mentionate se obtin 62 de covrigei.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii