Coroana Regilor

Complexitate
redusa
Coroana Regilor

Ingrediente

  • Aluat foetaj (se formeaza 2 cercuri)
  • 1 galbenus pentru uns
  • Crema de migdale:
  • 180 g de pudra de migdale
  • 50 g de unt
  • 2 oua
  • 80 g de zahar
  • Crema patisiera:
  • 250 ml de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pasta de vanilie (extract, esenta)
  • 20 g de maizena, epifin

Mod de preparare

Incepem cu crema patisiera: punem la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia. Cu ajutorul unui robot mixam ouale cu restul de zahar si un praf de sare pana devin albe. Adaugam maizena si apoi laptele cald. Dam pe foc si invartim cu ajutorul telului pana se intareste, atentie nu trebuie sa se prinda. Cand s-a intarit stingem focul si lasam sa se raceasca.

Intre timp, batem spuma untul pentru crema de migdale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul si la final pudra de migdale. Dupa ce crema patisiera s-a racorit adugam in crema de migadale jumatate din cantitate. Astfel formam o crema ce se numeste frangipane.

Taiam cercurile din aluatul foetaj, incercam sfacem unul putin mai mare (26 cm si 27-28 cm). Ungem cu galbenusul batut cu putina apa bordura cercului mai mare si umplem restul cercului cu frangipane. Asezam al doilea cerc si inchidem pe margine, ungem cu ou si dam la frigider cam 20 de minute. Scoatem din frigider si ungem iar cu ou, facem dupa placere un desen pe turta si d la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste frumos. Preincalzim cuptorul, dar max 5 min. inainte de a infurna coroana. (Daca doriti sa puneti "la feve" puteti sa o faceti inaintea inchiderii coroanei daca e din argint, portelan, si dupa daca e din plastic).

O putem servi calduta sau rece. Pofta buna!

Eu am pregatit doua mai micute din cantitatea de frangipane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti