Coroana Regilor

Complexitate
redusa
Coroana Regilor

Ingrediente

  • Aluat foetaj (se formeaza 2 cercuri)
  • 1 galbenus pentru uns
  • Crema de migdale:
  • 180 g de pudra de migdale
  • 50 g de unt
  • 2 oua
  • 80 g de zahar
  • Crema patisiera:
  • 250 ml de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pasta de vanilie (extract, esenta)
  • 20 g de maizena, epifin

Mod de preparare

Incepem cu crema patisiera: punem la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia. Cu ajutorul unui robot mixam ouale cu restul de zahar si un praf de sare pana devin albe. Adaugam maizena si apoi laptele cald. Dam pe foc si invartim cu ajutorul telului pana se intareste, atentie nu trebuie sa se prinda. Cand s-a intarit stingem focul si lasam sa se raceasca.

Intre timp, batem spuma untul pentru crema de migdale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul si la final pudra de migdale. Dupa ce crema patisiera s-a racorit adugam in crema de migadale jumatate din cantitate. Astfel formam o crema ce se numeste frangipane.

Taiam cercurile din aluatul foetaj, incercam sfacem unul putin mai mare (26 cm si 27-28 cm). Ungem cu galbenusul batut cu putina apa bordura cercului mai mare si umplem restul cercului cu frangipane. Asezam al doilea cerc si inchidem pe margine, ungem cu ou si dam la frigider cam 20 de minute. Scoatem din frigider si ungem iar cu ou, facem dupa placere un desen pe turta si d la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste frumos. Preincalzim cuptorul, dar max 5 min. inainte de a infurna coroana. (Daca doriti sa puneti "la feve" puteti sa o faceti inaintea inchiderii coroanei daca e din argint, portelan, si dupa daca e din plastic).

O putem servi calduta sau rece. Pofta buna!

Eu am pregatit doua mai micute din cantitatea de frangipane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert biscuiti cu fructe uscate
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fructe uscate

Cum prind putina racoare, cum mai coc ceva. De aceasta data am optat pentru niste biscuiti foarte buni, cu fructe uscate, ca...

Desert biscuiti cu fructe uscate
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post