- zaharul se dizolva in laptele caldut
- intr-un vas se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat
- se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios, si la final se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat
-se lasa la dospit circa 30 de minute
- intre timp se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit impreuna cu zaharul pentru 5-10 minute si daca lasa mult sirop se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia
- cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit
- cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa
- se taie foaia in patru apoi in sase si apoi in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi
- se ruleaza cu grija, si se aseaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina
- se ung optional cu un ou batut, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult, ca am avut program de joaca cu printesa, si am uitat de ele: p)
- cand sunt gata, se ung (calde) cu miere
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii