Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Postat pe: 27-03-2017
(0)

Ingrediente

500 grame făină albă ooo
200 ml lapte de soia vanilat, călduț
15 grame drojdie
75 ml ulei de floarea - soarelui
2 linguri pudră de roscove
125 grame margarină Rama Maestro
125 grame unt de arahide cu arahide crocante
3 grame sare
15 grame zahăr
1 borcan dulceață de caise si piersici ( sau orice dulceață)
57 grame de nuci maruntite
Coaja razuita de la 1/2 lămâie și de la o portocală mică
Pentru topping:
Sirop de artar
Fulgi de migdale
Coajă de portocală confiata în miere

Mod de preparare

Numar portii

PORȚII

8 portii
Pentru aluat, se pregătește o maia din drojdie, zahăr, o lingura făină, 50 ml lapte de soia vanilat călduț.
Se lasă 15 minute să dospeasca.
După ce a dospit, se adaugă peste făina amestecată cu sare, restul de lapte de soia călduț, uleiul, margarina tocată cuburi și untul de arahide, coaja de lămâie și portocală.
Se frământă un aluat moale, neted, se adaugă puțină făină, dacă este cazul și se lasă 30 de minute să dospeasca.
Între timp, se prepară din 30 de grame nuci, o lingura dulceață, o linguriță coajă de portocală confiata o compoziție pentru umplerea cornurilor.
După ce aluatul a dospit, se frământă împreună cu cele două linguri de pudră de roscove, până se uniformizeaza.
Se întinde într-un dreptunghi și se decupează pătrate, apoi în mijlocul fiecăruia, se așază puțină compoziție, ca să nu curgă (de aceea e de preferat o dulceață mai puțin lichida).
Se rulează fiecare patrat și se introduc la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsiu,s unde se coc timp de 35 de minute.
Se scot din cuptor, apoi se pensuleaza cu sirop de artar ( sau miere) și se presară cu fulgi de migdale.
Se servesc calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră.
Sunt fragede și bune, mai puțin dulci!
E o rețetă clasică românească de cornuri cu magiun, reinterpretata în stil propriu...mai sănătoasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu magiun de post, reinterpretate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu magiun de post, reinterpretate