Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Portii
8
Complexitate
medie
Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Ingrediente

  • 500 grame făină albă ooo
  • 200 ml lapte de soia vanilat, călduț
  • 15 grame drojdie
  • 75 ml ulei de floarea - soarelui
  • 2 linguri pudră de roscove
  • 125 grame margarină Rama Maestro
  • 125 grame unt de arahide cu arahide crocante
  • 3 grame sare
  • 15 grame zahăr
  • 1 borcan dulceață de caise si piersici ( sau orice dulceață)
  • 57 grame de nuci maruntite
  • Coaja razuita de la 1/2 lămâie și de la o portocală mică
  • Pentru topping:
  • Sirop de artar
  • Fulgi de migdale
  • Coajă de portocală confiata în miere

Mod de preparare

Pentru aluat, se pregătește o maia din drojdie, zahăr, o lingura făină, 50 ml lapte de soia vanilat călduț.
Se lasă 15 minute să dospeasca.
După ce a dospit, se adaugă peste făina amestecată cu sare, restul de lapte de soia călduț, uleiul, margarina tocată cuburi și untul de arahide, coaja de lămâie și portocală.
Se frământă un aluat moale, neted, se adaugă puțină făină, dacă este cazul și se lasă 30 de minute să dospeasca.
Între timp, se prepară din 30 de grame nuci, o lingura dulceață, o linguriță coajă de portocală confiata o compoziție pentru umplerea cornurilor.
După ce aluatul a dospit, se frământă împreună cu cele două linguri de pudră de roscove, până se uniformizeaza.
Se întinde într-un dreptunghi și se decupează pătrate, apoi în mijlocul fiecăruia, se așază puțină compoziție, ca să nu curgă (de aceea e de preferat o dulceață mai puțin lichida).
Se rulează fiecare patrat și se introduc la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsiu,s unde se coc timp de 35 de minute.
Se scot din cuptor, apoi se pensuleaza cu sirop de artar ( sau miere) și se presară cu fulgi de migdale.
Se servesc calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră.
Sunt fragede și bune, mai puțin dulci!
E o rețetă clasică românească de cornuri cu magiun, reinterpretata în stil propriu...mai sănătoasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui