Eu am obtinut aluatul punand toate ingredientele in masina de paine in ordinea aceasta: Amestecam oul cu laptele si le punem in cuva, adaugam in cuva si cele doua linguri cu ulei. Intr-un vas de plastic amestecam zaharul si sarea cu faina apoi acestea le punem peste lichidele din cuva, facem o mica adancitura in faina si punem cele doua lingurite cu drojdie uscata apoi bagam cuva in masina si programam pe framantare si dospire.
Dupa ce se termina programul scoatem aluatul si luam cate o bucata si o intindem pe masa de lucru in forma dreptunghiulara apoi taiem in patrate peste care vom pune finetti si le vom da forma unor cornuri.
Eu am facut si cornuri am facut si pestisori cu finetti. Acestia din urma i-am facut astfel: am intins o fasie de aluat am uns-o cu finetti apoi am impaturit aluatul in doua si cu forma de pestisor din plastic am taiat aluatul.
Am pus cornurile si pestisorii in tava peste care am pus hartie de copt, apoi am uns cornurile si pestisorii cu oul batut.
Am copt la 250 grade timp de 10-15 minute pana au devenit aurii.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii