Cornuri cu Finetti

Complexitate
redusa
Cornuri cu Finetti

Ingrediente

  • ~250 ml lapte
  • ~un ou (plus inca un ou pentru ungerea cornurilor)
  • ~2 linguri ulei de masline
  • ~jumatate lingurita sare
  • ~o lingura zahar
  • ~2 lingurite drojdie uscata
  • ~500-520 g faina
  • ~crema finetti

Mod de preparare

Eu am obtinut aluatul punand toate ingredientele in masina de paine in ordinea aceasta: Amestecam oul cu laptele si le punem in cuva, adaugam in cuva si cele doua linguri cu ulei. Intr-un vas de plastic amestecam zaharul si sarea cu faina apoi acestea le punem peste lichidele din cuva, facem o mica adancitura in faina si punem cele doua lingurite cu drojdie uscata apoi bagam cuva in masina si programam pe framantare si dospire.

Dupa ce se termina programul scoatem aluatul si luam cate o bucata si o intindem pe masa de lucru in forma dreptunghiulara apoi taiem in patrate peste care vom pune finetti si le vom da forma unor cornuri.

Eu am facut si cornuri am facut si pestisori cu finetti. Acestia din urma i-am facut astfel: am intins o fasie de aluat am uns-o cu finetti apoi am impaturit aluatul in doua si cu forma de pestisor din plastic am taiat aluatul.

Am pus cornurile si pestisorii in tava peste care am pus hartie de copt, apoi am uns cornurile si pestisorii cu oul batut.

Am copt la 250 grade timp de 10-15 minute pana au devenit aurii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.