Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

500 g faina
sare
1 ou
o ceasca mai mare de apa calduta
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
putina sare
1 ou ( puteti pune si doua)
1 plic zahar vanilat
2-3 linguri de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin, pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.
Pentru umplutura, amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.
Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.
Intr-o oala mai mare, punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp, mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.
Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti