Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc.
Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!).
Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min.
Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar.
Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii