Chifle Frantuzesti

Complexitate
redusa
Chifle Frantuzesti

Ingrediente

  • - 2 1/2 cani faina necernuta
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 lingura praf de copt
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 1/3 cani iaurt gras (min 7% grasime), aprox 500 g
  • - 4 linguri ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 lingura apa
  • - seminte (mac, susan, dovleac, floarea - soarelui etc)

Mod de preparare

Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc.

Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!).

Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min.
Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar.

Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Cartofi frantuzesti
Bucataras.RO

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post