Chifle Frantuzesti

Complexitate
redusa
Chifle Frantuzesti

Ingrediente

  • - 2 1/2 cani faina necernuta
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 lingura praf de copt
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 1/3 cani iaurt gras (min 7% grasime), aprox 500 g
  • - 4 linguri ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 lingura apa
  • - seminte (mac, susan, dovleac, floarea - soarelui etc)

Mod de preparare

Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc.

Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!).

Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min.
Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar.

Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Desert Nutella French Rolls
Bucataras.RO

Desert Nutella French Rolls

Am vazut reteta de https://www.bucataras.ro/retete/soft-french-bread-rolls-84156.html a Rocsanei si le-am pus gand rau,...

Desert Nutella French Rolls
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri