Broscute Din Aluat de Paine

Complexitate
redusa
Broscute Din Aluat de Paine

Ingrediente

  • Ai nevoie de un baton de aluat
  • 2 stafide
  • putin ou batut
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Batonul de aluat se portioneaza in felul urmator: se taie doua felii de grosimea unui deget, se vor imparti fiecare in doua si vor rezulta 4 bucati. Se pun deoparte. Se taie o felie ceva mai groasa, care se pune deoparte. Se mai taie inca o felie de 2 degete grosime care se va intinde in forma rotunda folosind un sucitor.

Din partea de aluat ramasa se va modela o bila care se va turti putin si sa va pune pe o tava unsa cu ulei (tava este cea pe care se va coace broscuta). Foaia de aluat intinsa se va aseza peste bila de pe tava, nu inainte de a unge bila cu putin ou batut. Aceste doua vor fi corpul si carapacea broastei.

Din cele 4 bucati de aluat, puse deoparte, se vor modela 4 cilindri care se vor aseza doua in partea din fata si doua in parte din spate a carapacei. Aceste bucati vor forma picioarele broscutei.

Din ultima felie de aluat se va taia o bucata mai mica. Se va modela si aceasta in forma de cilindru si se va introduce sub carapace intre cele doua picioare din spate. Aceaste va fi coada broscutei.

Ultima parte de aluat ramasa se va modela sub o forma putin conica, partea mai subtire se va aseza sub carapace intre picioarele din fata si asa se va forma capul broscutei. Fiecare bucata de aluat care sa va monta sub carapace se va unge cu ou batut pentru a se lipi bine intre ele bucatile de aluat. Se va lua o bucata de folie de aluminiu se va face un ghemotoc si se va aseza sub gatul broscutei si se va lasa acolo. In felul aceste broasuta, dupa coacere va ramane cu capul ridicat.

Se unge o folie de plastic cu ulei si se va acoperi broscuta cu ea (asa nu se va lipi de aluat}. Se va coace (dupa dospire) ca si orice alta paine.
Se serveste pe post de paine, sau se poate scobi la mijloc, se va unge cu putin unt si usturoi si se va coace putin in cuptor dupa care se va umple cu o supa crema (eu am umplut cu crema de broccoli) sau se va tapeta cu o frunza de salata si se va pune in mijloc o salata de paste cu brocoli sau o alta salata colorata frumos.

Daca broscutele sunt mai mici se vor putea taia pe din doua si se vor folosi pe post de sandwich.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Bucataras.RO

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura