Batonul de aluat se portioneaza in felul urmator: se taie doua felii de grosimea unui deget, se vor imparti fiecare in doua si vor rezulta 4 bucati. Se pun deoparte. Se taie o felie ceva mai groasa, care se pune deoparte. Se mai taie inca o felie de 2 degete grosime care se va intinde in forma rotunda folosind un sucitor.
Din partea de aluat ramasa se va modela o bila care se va turti putin si sa va pune pe o tava unsa cu ulei (tava este cea pe care se va coace broscuta). Foaia de aluat intinsa se va aseza peste bila de pe tava, nu inainte de a unge bila cu putin ou batut. Aceste doua vor fi corpul si carapacea broastei.
Din cele 4 bucati de aluat, puse deoparte, se vor modela 4 cilindri care se vor aseza doua in partea din fata si doua in parte din spate a carapacei. Aceste bucati vor forma picioarele broscutei.
Din ultima felie de aluat se va taia o bucata mai mica. Se va modela si aceasta in forma de cilindru si se va introduce sub carapace intre cele doua picioare din spate. Aceaste va fi coada broscutei.
Ultima parte de aluat ramasa se va modela sub o forma putin conica, partea mai subtire se va aseza sub carapace intre picioarele din fata si asa se va forma capul broscutei. Fiecare bucata de aluat care sa va monta sub carapace se va unge cu ou batut pentru a se lipi bine intre ele bucatile de aluat. Se va lua o bucata de folie de aluminiu se va face un ghemotoc si se va aseza sub gatul broscutei si se va lasa acolo. In felul aceste broasuta, dupa coacere va ramane cu capul ridicat.
Se unge o folie de plastic cu ulei si se va acoperi broscuta cu ea (asa nu se va lipi de aluat}. Se va coace (dupa dospire) ca si orice alta paine.
Se serveste pe post de paine, sau se poate scobi la mijloc, se va unge cu putin unt si usturoi si se va coace putin in cuptor dupa care se va umple cu o supa crema (eu am umplut cu crema de broccoli) sau se va tapeta cu o frunza de salata si se va pune in mijloc o salata de paste cu brocoli sau o alta salata colorata frumos.
Daca broscutele sunt mai mici se vor putea taia pe din doua si se vor folosi pe post de sandwich.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCrisulina este de vina ca m-a pus la munca! :)))) Si uite asa, incet, incet am ajuns si la reteta cu numarul 450, alaturi de...
Desert prajitura saseasca cu branza dulceCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii