Intr-un castron am omogenizat faina, taratele si sarea. Am facut o gaura in mijloc, unde am turnat apa putin cate putin, amestecand continuu. Pe rand am adaugat semintele si am framantat pana s-a facut un aluat potrivit, nici prea moale, nici prea tare.
I-am intins frumos cu facaletul, intr-o foaie subtire si l-am taiat cu forma pentru biscuiti. i-am coafat putin cu furculita ca sa arate mai interesant. i-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, cel mai mic, cu usa intredeschisa, aproximativ o ora si jumatate.
Cand au fost gata, i-am uns cu putin ulei de masline si i-am acoperit cu un prosop de bucatarie, sa se fragezeasca.
Se servesc cu ceai, iaurt sau pur si simplu.
Multa sanatate!
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii