1. Folosind o sita deasa, cerneti intr-un bol marisor faina. Imediat dupa aceea taiati untul cubulete cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateti usor ouale intr-un bol mic.
2. Puneti cubuletele de unt si sarea peste faina si, folosind varful degetelor, incorporati untul de faina. Aceasta operatiune va poate lua aproximativ 6-7 minute, dar si mai mult daca untul este foarte tare. Important este sa 'lucrati" pana cand aspectul compozititei devine "nisipos".
3. In acest moment adaugati apa si ouale batute, framantand usor aluatul. Atentie la oua! s-ar putea sa nu aveti nevoie de toate.
4. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Inveliti aluatul in folie alimentara si introduceti-l pentru 30 de minute la frigider.
Nu e reteta mea, e reteta matusii.
Sfat:
-daca doriti sa preparati o tarta dulce, puteti sa adaugati ingredientelor de mai sus si 75 g de zahar tos, in momentul adaugarii untului.
Este o reteta frantuzeasca.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii