1. Folosind o sita deasa, cerneti intr-un bol marisor faina. Imediat dupa aceea taiati untul cubulete cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateti usor ouale intr-un bol mic.
2. Puneti cubuletele de unt si sarea peste faina si, folosind varful degetelor, incorporati untul de faina. Aceasta operatiune va poate lua aproximativ 6-7 minute, dar si mai mult daca untul este foarte tare. Important este sa 'lucrati" pana cand aspectul compozititei devine "nisipos".
3. In acest moment adaugati apa si ouale batute, framantand usor aluatul. Atentie la oua! s-ar putea sa nu aveti nevoie de toate.
4. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Inveliti aluatul in folie alimentara si introduceti-l pentru 30 de minute la frigider.
Nu e reteta mea, e reteta matusii.
Sfat:
-daca doriti sa preparati o tarta dulce, puteti sa adaugati ingredientelor de mai sus si 75 g de zahar tos, in momentul adaugarii untului.
Este o reteta frantuzeasca.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii