Reteta delicioasa si simpla de popcorn cu caramel. Descopera cum sa pregatesti acest snack crocant si dulce folosind ingrediente de baza. Pofta buna!
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga boabele de porumb, acopera cratita cu un capac si agita cratita ocazional pana cand toate boabele au pocnit. Pune popcornul intr-un bol mare. Intr-o cratita medie, topeste untul la foc mediu. Adauga zaharul, siropul de porumb (sau mierea) si sarea. Amesteca continuu pana cand zaharul s-a dizolvat si amestecul incepe sa fiarba.
Lasa sa fiarba fara a amesteca timp de aproximativ 5 minute sau pana cand amestecul capata o culoare aurie. Indeparteaza cratita de pe foc si adauga bicarbonatul de sodiu si esenta de vanilie. Amesteca rapid, caramelul va deveni spumos. Toarna caramelul fierbinte peste popcornul pregatit. Amesteca rapid si cu grija pentru a acoperi uniform fiecare bob de popcorn. Intinde popcornul caramelizat pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-l sa se raceasca complet. Rupe bucatile de popcorn caramelizat si serveste-l.
Daca ti-a placut reteta noastra, iti recomandam sa incerci si alte retete de pe pagina noastra: saleuri cu cascaval - reteta de saleuri crocante, budinca de chia - o gustare sanatoasa sau briose cu chocolate chips
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii