Budinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum ar fi lapte sau lapte vegetal) si lasate sa se umfle pana cand obtin o consistenta gelatinoasa. Este adesea indulcita cu miere, sirop de artar sau indulcitori naturali, iar uneori este aromatizata cu vanilie, scortisoara sau alte ingrediente. Bogata in fibre, proteine si acizi grasi omega-3, budinca de chia este apreciata pentru beneficiile sale nutritionale, fiind potrivita si pentru dietele vegane si fara gluten.
Intr-un bol mic, amesteca semintele de chia cu laptele si extractul de vanilie. Asigura-te ca semintele de chia sunt complet acoperite cu lichid. Adauga indulcitorul dupa gust si amesteca bine. Acoperă bolul si lasa-l in frigider pentru cel putin 2 ore sau peste noapte. In timpul acesta, semintele de chia vor absorbi lichidul si se vor transforma într-o textura de budinca. Dupa ce a trecut timpul necesar de inmuiere, scoate bolul din frigider si amesteca din nou pentru a te asigura că budinca are o consistenta uniforma.Serveste budinca de chia în boluri individuale si decorează cu fructe proaspete sau congelate, după preferinte. Poti sa adaugi si alte topping-uri, cum ar fi fulgi de cocos, seminte de canepa sau migdale feliate pentru un plus de textura și nutrienti. Pentru un aspect deosebit, poti aranga intr-un pahar transparent un strat de budinca de chia, un strat subtire de gem, altul de budinca, unul de miere, combinatiile sunt in numar nelimitat. Foloseste-ti imaginatia ca sa gasesti combinatia care se potriveste gusturilor tale.
Aceasta reteta de budinca de chia este sanatoasa, satisfacatoare si perfecta pentru micul dejun sau ca gustare nutritiva in timpul zilei!
Daca ti-a placut reteta noastra de budinca cu chia, te invitam sa incerci si altele: budinca de paste cu branza, budinca de orez sau budinca de caramel.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDesi suntem in perioada postului Pastelui,unii dintre noi printre care ma numar si eu,nu reusim neaparat sa respectam acest...
Cotlet de porc cu fenicul si orez ThaiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii