Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc.
Mod de preparare:
Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc.
Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul.
Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei jumătate din pastele fierte, jumătate din amestecul de brânză şi ouă, apoi restul de paste şi restul de compoziţie. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute (sau până se rumenesc). Budinca se serveşte caldă, pudrată cu zahăr.
Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/budinca-de-paste-cu-branza.html

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii