Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și texturi, ideală pentru o cină gourmet sau o seară relaxantă acasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Pizza cu ciuperci și gorgonzola
  • Aluat:
  • 500 g făină
  • 300 ml apă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 g sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de miere
  • Topping:
  • mix ciuperci (portobello/ champignon albe si brune)
  • 1/2 zuchinni
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g sos de roșii
  • Sare și piper
  • Busuioc proaspăt
  • 1 ceapă roșie
  • 150 g brânză gorgonzola picanta

Mod de preparare

Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola:

Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați apă și mierea. Începeți să amestecați pentru a forma un aluat. Adăugați uleiul de măsline și continuați să frământați aluatul până când este neted și elastic. Lăsați aluatul să crească la loc cald timp de aproximativ 30 minute sau sau până când își dublează volumul.

Între timp, tăiați usturoiul, ciupercile portobello, zucchini și ceapa roșie felii subțiri.

Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ușor ciupercile, usturoiul și zuchinni până devin moi și aromate și se rumenesc ușor. Condimentați cu sare și piper.

Întindeți aluatul într-o o tavă de pizza și puneți sosul de roșii uniform peste el. Presărați sare și piper după gust.

Adăugați amestecul de ciuperci, zucchini și așezați feliile de ceapă roșie pe deasupra. Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt.

Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când marginile sunt rumenite și crocante. După ce este coaptă, sfărâmați brânza gorgonzola deasupra întregii pizze, puneți și frunze de busuioc și serviți pizza caldă.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia