Tortellini cu Ardei Copt, Branza si Cimbru

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tortellini cu Ardei Copt, Branza si Cimbru

Ingrediente

  • Aluat:
  • 170 g ardei/gogosar copt (fara cotor si seminte)
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lg ulei masline extravirgin
  • faina cat cuprinde (~300 g)
  • Umplutura:
  • 120 g cas dulce de vaci
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lgt sare grunjoasa

Mod de preparare

1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.

2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii, apoi framanta energic 5 minute. Pudreaza-l cu faina, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa se odihneasca min 15 minute.

3. Pregateste umplutura framantand bine casul (eu am folosit un cas cu o consistenta fina) cu sarea si cimbrul.

4. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare bucata cat de subtire poti (~0.2-0.3 mm). Foloseste o rigla si taie aluatul in patrate de 4 cm.

5. Pune pe fiecare patrat 1/4 lgt umplutura si impatureste patratul sub forma unui triunghi apasandu-i bine marginile. Baga capatul triunghiului in interior, tine degetul pe mijlocul acestuia, iar capetele mai lungi alipeste-le deasupra degetului. Procedeaza asa pana cand termini aluatul.

6. Intr-un vas pune apa cu putina sare la infierbantat, iar cand da in clocot pui pastele si le lasi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.

Pofta Buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate