Tortellini cu Ardei Copt, Branza si Cimbru

Postat pe: 17-11-2014
(0)

Ingrediente

Aluat:
170 g ardei/gogosar copt (fara cotor si seminte)
1/2 lgt sare
1/2 lg ulei masline extravirgin
faina cat cuprinde (~300 g)
Umplutura:
120 g cas dulce de vaci
1/2 lgt cimbru uscat
1/4 lgt sare grunjoasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.

2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii, apoi framanta energic 5 minute. Pudreaza-l cu faina, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa se odihneasca min 15 minute.

3. Pregateste umplutura framantand bine casul (eu am folosit un cas cu o consistenta fina) cu sarea si cimbrul.

4. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare bucata cat de subtire poti (~0.2-0.3 mm). Foloseste o rigla si taie aluatul in patrate de 4 cm.

5. Pune pe fiecare patrat 1/4 lgt umplutura si impatureste patratul sub forma unui triunghi apasandu-i bine marginile. Baga capatul triunghiului in interior, tine degetul pe mijlocul acestuia, iar capetele mai lungi alipeste-le deasupra degetului. Procedeaza asa pana cand termini aluatul.

6. Intr-un vas pune apa cu putina sare la infierbantat, iar cand da in clocot pui pastele si le lasi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.

Pofta Buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tortellini cu Ardei Copt, Branza si Cimbru" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tortellini cu Ardei Copt, Branza si Cimbru