Spaghetti marinara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spaghetti - 500 grame pt 4 persoane
  • Fileuri peste (dezosat) - 250 gms
  • Fructe de mare - calamari, scoici, creveti etc - 250 gms (optional)
  • 1 kg rosii, curatate de coaja si taiate cuburi (vezi mai jos)
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei (de masline, daca aveti)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 lingura unt
  • Patrunjel tocat pentru decor

Mod de preparare

Pentru ca sosul marinara sa fie cu adevarat bun, va recomand sa folositi rosii proaspete, si nu bulion sau pasta de rosii. Cu tehnica de mai jos sunt foarte usor de curatat si rezultatul va fi foarte gustos.

Curatarea rosiilor
Cu un cutit mic ascutit, si lasand rosia intraga, se scoate miezul tare si verde de la codita. Pe partea opusa a rosiei se fac 2 taieturi cam de 3 centimetri, in cruce. Se pun rosiile in apa clocotita cam 20 de secunde, pana cand coaja incepe sa se desprinda la taieturi. Se scot rosiile cu grija din apa clocotita si se pun in apa rece pana se pot lua in mana. Apoi coaja se poate trage jos foarte usor, pornind de la taieturile de la baza.

1. Se taie rosiile in bucati marisoare, avand grija sa nu se scurga sucul
2. Se toaca fin ceapa si cei 2 catei de usturoi
3. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste scurt ceapa si usturoiul, pana cand ceapa devine transparenta.
4. Se adauga pestele taiat bucati si fructele de mare.
5. Se gateste pe foc mediu, amestecand usor, pana cand pestele este patruns aproape complet.
6. Se scot pestele si fructele de mare din tigaie si se trec intr-un alt vas.
7. Se pun in tigaie rosiile taiate si se calesc vreo 10 minute, amestecand ca sa nu e arda.
8. Intr-un alt vas se pune apa la fiert si se adauga 1 lingura de ulei, pentru ca spaghetele sa nu se lipeasca intre ele.
9. Cand apa fierbe se pun si spaghetele, amestecand din cand in cand.
10. La rosiile din tigaie se adauga vinul, putin piper, pestele si fructele de mare si se tin pe foc pana sunt bine incalzite si scade suficient sosul.
11. Pastele se tin la fiert cam 10 minute, ca sa fie fierte dar nu excesiv de moi. Se scurg si se clatesc cu apa calda, apoi se amesteca cu putin unt.
12. Se servesc pastele cu sosul marinara si putin patrunjel tocat.
Spaghetele arata mai elegant daca nu se amesteca dinainte cu sosul, ci se impart in farfurii, iar sosul se pune pe deasupra spaghetelor, in mijlocul farfuriei. Peste sos se poate presara cascaval sau parmezan ras si se decoreaza cu 1 frunza de patrunjel sau cu patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Friptura crud - afumata, la cuptor
Bucataras.RO

Friptura crud - afumata, la cuptor

Din categoria porcariilor de sezon...

Friptura crud - afumata, la cuptor
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia