Spaghetti marinara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spaghetti - 500 grame pt 4 persoane
  • Fileuri peste (dezosat) - 250 gms
  • Fructe de mare - calamari, scoici, creveti etc - 250 gms (optional)
  • 1 kg rosii, curatate de coaja si taiate cuburi (vezi mai jos)
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei (de masline, daca aveti)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 lingura unt
  • Patrunjel tocat pentru decor

Mod de preparare

Pentru ca sosul marinara sa fie cu adevarat bun, va recomand sa folositi rosii proaspete, si nu bulion sau pasta de rosii. Cu tehnica de mai jos sunt foarte usor de curatat si rezultatul va fi foarte gustos.

Curatarea rosiilor
Cu un cutit mic ascutit, si lasand rosia intraga, se scoate miezul tare si verde de la codita. Pe partea opusa a rosiei se fac 2 taieturi cam de 3 centimetri, in cruce. Se pun rosiile in apa clocotita cam 20 de secunde, pana cand coaja incepe sa se desprinda la taieturi. Se scot rosiile cu grija din apa clocotita si se pun in apa rece pana se pot lua in mana. Apoi coaja se poate trage jos foarte usor, pornind de la taieturile de la baza.

1. Se taie rosiile in bucati marisoare, avand grija sa nu se scurga sucul
2. Se toaca fin ceapa si cei 2 catei de usturoi
3. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste scurt ceapa si usturoiul, pana cand ceapa devine transparenta.
4. Se adauga pestele taiat bucati si fructele de mare.
5. Se gateste pe foc mediu, amestecand usor, pana cand pestele este patruns aproape complet.
6. Se scot pestele si fructele de mare din tigaie si se trec intr-un alt vas.
7. Se pun in tigaie rosiile taiate si se calesc vreo 10 minute, amestecand ca sa nu e arda.
8. Intr-un alt vas se pune apa la fiert si se adauga 1 lingura de ulei, pentru ca spaghetele sa nu se lipeasca intre ele.
9. Cand apa fierbe se pun si spaghetele, amestecand din cand in cand.
10. La rosiile din tigaie se adauga vinul, putin piper, pestele si fructele de mare si se tin pe foc pana sunt bine incalzite si scade suficient sosul.
11. Pastele se tin la fiert cam 10 minute, ca sa fie fierte dar nu excesiv de moi. Se scurg si se clatesc cu apa calda, apoi se amesteca cu putin unt.
12. Se servesc pastele cu sosul marinara si putin patrunjel tocat.
Spaghetele arata mai elegant daca nu se amesteca dinainte cu sosul, ci se impart in farfurii, iar sosul se pune pe deasupra spaghetelor, in mijlocul farfuriei. Peste sos se poate presara cascaval sau parmezan ras si se decoreaza cu 1 frunza de patrunjel sau cu patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Chiftelute la Cuptor
3
Fripturi

Chiftelute la Cuptor

Chiftelute la Cuptor
Parteneri
Curry de pui cu orez basmati
Bucataras.RO

Curry de pui cu orez basmati

Imi era dor de un curry,nu am mai mancat de ceva vreme,iar aroma de lapte de cocos in mancare mie personal mi se pare ceva...

Curry de pui cu orez basmati
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti