Spaghetti marinara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spaghetti - 500 grame pt 4 persoane
  • Fileuri peste (dezosat) - 250 gms
  • Fructe de mare - calamari, scoici, creveti etc - 250 gms (optional)
  • 1 kg rosii, curatate de coaja si taiate cuburi (vezi mai jos)
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei (de masline, daca aveti)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 lingura unt
  • Patrunjel tocat pentru decor

Mod de preparare

Pentru ca sosul marinara sa fie cu adevarat bun, va recomand sa folositi rosii proaspete, si nu bulion sau pasta de rosii. Cu tehnica de mai jos sunt foarte usor de curatat si rezultatul va fi foarte gustos.

Curatarea rosiilor
Cu un cutit mic ascutit, si lasand rosia intraga, se scoate miezul tare si verde de la codita. Pe partea opusa a rosiei se fac 2 taieturi cam de 3 centimetri, in cruce. Se pun rosiile in apa clocotita cam 20 de secunde, pana cand coaja incepe sa se desprinda la taieturi. Se scot rosiile cu grija din apa clocotita si se pun in apa rece pana se pot lua in mana. Apoi coaja se poate trage jos foarte usor, pornind de la taieturile de la baza.

1. Se taie rosiile in bucati marisoare, avand grija sa nu se scurga sucul
2. Se toaca fin ceapa si cei 2 catei de usturoi
3. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste scurt ceapa si usturoiul, pana cand ceapa devine transparenta.
4. Se adauga pestele taiat bucati si fructele de mare.
5. Se gateste pe foc mediu, amestecand usor, pana cand pestele este patruns aproape complet.
6. Se scot pestele si fructele de mare din tigaie si se trec intr-un alt vas.
7. Se pun in tigaie rosiile taiate si se calesc vreo 10 minute, amestecand ca sa nu e arda.
8. Intr-un alt vas se pune apa la fiert si se adauga 1 lingura de ulei, pentru ca spaghetele sa nu se lipeasca intre ele.
9. Cand apa fierbe se pun si spaghetele, amestecand din cand in cand.
10. La rosiile din tigaie se adauga vinul, putin piper, pestele si fructele de mare si se tin pe foc pana sunt bine incalzite si scade suficient sosul.
11. Pastele se tin la fiert cam 10 minute, ca sa fie fierte dar nu excesiv de moi. Se scurg si se clatesc cu apa calda, apoi se amesteca cu putin unt.
12. Se servesc pastele cu sosul marinara si putin patrunjel tocat.
Spaghetele arata mai elegant daca nu se amesteca dinainte cu sosul, ci se impart in farfurii, iar sosul se pune pe deasupra spaghetelor, in mijlocul farfuriei. Peste sos se poate presara cascaval sau parmezan ras si se decoreaza cu 1 frunza de patrunjel sau cu patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura