Spaghete cu Ulei de Masline, Aromatizat si Capere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu Ulei de Masline, Aromatizat si Capere

Ingrediente

  • -3 crengute de rozmarin proaspat, mai mici
  • -6 frunze de salvie proaspete, mai mici
  • -3 catei de usturoi
  • -200g spaghete
  • -3 linguri formaggio
  • -6 linguri ulei de masline
  • -25 capere
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spaghetele se fierb, conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat, cand spaghetele sunt pe jumatate fierte, pregatim uleiul aromatizat.

Asadar, intr-o tigaie punem ulei de masline, iar pana incepe sa sfaraie, curatam, spalam si taiem usturoiul, dupa care, il punem peste ulei. Il lasam 1 minut la prajit, timp in care taiem caperele, dupa care le punem peste usturoi. Dupa spalam, taiem si punem peste usturoi si capere, rozmarinul proaspat si salvia. Asezonam cu sare si piper si lasam totul inca 2 minute pe foc. Dupa cele 2 minute, punem capacul pe tigaie, pana cand spaghetele sunt fierte (asta in cazul in care nu sunt fierte).

Dupa ce spaghetele sunt fierte, se strecoara si se pun peste ulei. Se amesteca bine, dupa care se pune formaggio.

Se serveste imediat... pofta mare!
Eu am taiat rozmarinul si salvia, pt ca noua ne place asa, dar daca nu sunteti incantati sa le aveti in farfurie in momentul servirii, puteti sa le puneti netaiate in ulei, iar la sfarsit sa le scoateti.

Bineinteles, daca le scoateti sa faceti asta, inainte de a amesteca spaghetele cu uleiul aromatizat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie