Spaghete cu Sos Bolognez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu Sos Bolognez

Ingrediente

  • 500 gr spaghete Barilla (sau orice fel de spaghete)
  • 350 gr carne tocata de vita
  • 1 fir de telina
  • 3 cepe
  • 6 rosii
  • 200 gr morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri suc de rosii sau bulion
  • 200 ml vin rosu
  • 100 gr parmezan
  • condimente: piper negru

Mod de preparare

Se curata morcovii, ceapa si telina. Ceapa o tocati marunt, iar telina si morcovii ii radeti pe razatoare.

Incingeti intr-o cratita 2 linguri ulei de masline si caliti toate legumele tocate, la foc iute, 3-5 minute. Apoi adaugati carnea tocata, rosiile curatate de coaja si tocate, bulionul; dupa care sarati si piperati dupa gust. La sfarsit se adauga vinul rosu si se lasa la fiert 30 minute.

Intr-o oala fierbeti apa cu o lingura ulei de masline si sare, iar cind aceasta a clocotit se adauga spaghetele, lasindu-le sa fiarba conform instructiunilor dupa ambalaj. Aproximativ 8 minute. Le scurgeti de apa si le asezati pe farfuriesau pe platou. Deasupra turnati sosul si serviti.
Serviti cind sunt fierbinti cu parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici