Taiati ceapa marunt si feniculul in 3 apoi felii subtiri. Caliti ceapa la foc mic in unt cu putina sare 10 minute apoi adaugati feniculul. Mai caliti inca 10 minute. Adaugati usturoiul, mai lasati 30 de secunde apoi turnati vinul alb.
Reduceti 5 minute dupa care puneti apa, sofran si Dijon. Lasati sa fiarba lent 10 minute. Intre timp fierbeti pastele cu putina sare conform timpului recomandat pe pachet. Adaugati peste sos mararul, cheddar si midiile, lasati inca 2-3 minute (daca acestea au fost inghetate).
Luati de pe foc, puneti smantana si ajustati asezonarea. Strecurati pastele, adaugati-le peste sos si amestecati bine apoi portionati. Optional garnisiti cu frunze de fenicul.
* Daca aveti midii vii spalati-le si curatati-le bine. Cele care sunt putin deschise aruncati-le. Puneti-le in sos si sunt gata cand cochiliile s-au deschis. Cele care nu se deschid se arunca.
** Daca aveti midii inghetate scoateti-le din congelator cu o zi inainte si tineti-le in frigider pentru o dezghetare lenta si mai putin destructiva. Nu spalati acestea daca nu au glazura.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii