Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Ingrediente

  • 200 g carne tocata vita+porc
  • 200 g spaghete
  • 250 g sos de rosii
  • 150 rosii intregi la conserva
  • 100 ml fond de pui
  • usturoi
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • patrunjel
  • oregano
  • busuioc

Mod de preparare

Prima data, taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei. Punem un praf de sare, iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie. Lasam la foc mediu, pana ceapa se inmoaie, iar apoi adaugam rosiile intregi. Amestecam, apoi adaugam si sosul de rosii, 1 jumatate de lingurita de oregano si busuioc. Acoperim cu fondul de pui (pentru fond am fiert 100 ml apa, iar apoi am dizolvat cubuletul concentrat de pui). Lasam la fiert pana scade. Inainte sa luam tigaia de pe foc, trebuie sa adaugam putin patrunjel tocat. Mai lasam 1 minut si abia apoi luam de pe foc. Intre timp, punem intr-o oala cu apa si sare, spaghetele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Este timpul sa ne apucam si de chiftelute. Intr-un castron, amestecam carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat, 1 catel de usturoi pisat, 1 ceapa, sare si piper. Amestecam bine si formam bilute mici cu mainile. Intr-o tava, incingem 3 linguri de ulei si prajim chiftelele pana se rumenesc pe toate partile. Le scoatem pe un servetel absorbant. Oprim tigaia cu sosul de rosii care a scazut intre timp si adaugam chiftelele. Le lasam acoperite 1 minut. Turnam sosul peste paste si servim cu patrunjel deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.