Spaghete carbonara reţetă
Intr-o oala punem spaghetele la fiert.
Intre timp pregatim sosul carbonara astfel:
Punem putin ulei la incins intr-o tigaie inalta, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca. Cand a devenit de culoare aurie adaugam kaizerul / bacon-ul taiate cubulete de o jumatate de centimetru (adica nici prea mici ca sa nu le mai gasesti pe urma dar nici prea mari).
Cand kaizerul s-a calit putin (adica nu mai este crud) adaugam ciupercile scurse de zeama. Mai lasam putin.
Daca in tigaie s-a lasat prea multa zeama /ulei este bine sa o/il inlaturam (altfel se poate taia smantana).
Dupa ce am inlaturat excesul de zeama/ulei daca a fost nevoie adaugam cascavalul ras si il lasam sa se topeasca. Adaugam smantana, sare dupa gust, putin piper si patrunjelul tocat. Mai lasam vreo 5-10 minute ca sa se lege ingredientele, mestecand aproape in continuu.
Se serveste pe o farfurie adanca in care se aseaza mai intai spaghetele si apoi sosul carbonara pe deasupra.
Eu prefer ca fiecare sa isi amestece carbonara in farfurie, de aceea pastrez la frigider spaghetele intr-un vas si sosul carbonara in alt vas.
Se incalzeste foarte usor la cuptorul cu microunde.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii