Spaghete carbonara reţetă

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spaghete carbonara reţetă
  • spaghete subtiri
  • 500 g smantana pt gatit
  • 250 g kaizer sau bacon
  • 100 g cascaval ras
  • o cutie de ciuperci taiate
  • sare
  • piper
  • 2-3 lingurite de patrunjel tocat
  • o cepa mare
  • putin ulei

Mod de preparare

Spaghete carbonara reţetă

Intr-o oala punem spaghetele la fiert.

Intre timp pregatim sosul carbonara astfel:

Punem putin ulei la incins intr-o tigaie inalta, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca. Cand a devenit de culoare aurie adaugam kaizerul / bacon-ul taiate cubulete de o jumatate de centimetru (adica nici prea mici ca sa nu le mai gasesti pe urma dar nici prea mari).

Cand kaizerul s-a calit putin (adica nu mai este crud) adaugam ciupercile scurse de zeama. Mai lasam putin.

Daca in tigaie s-a lasat prea multa zeama /ulei este bine sa o/il inlaturam (altfel se poate taia smantana).

Dupa ce am inlaturat excesul de zeama/ulei daca a fost nevoie adaugam cascavalul ras si il lasam sa se topeasca. Adaugam smantana, sare dupa gust, putin piper si patrunjelul tocat. Mai lasam vreo 5-10 minute ca sa se lege ingredientele, mestecand aproape in continuu.

Se serveste pe o farfurie adanca in care se aseaza mai intai spaghetele si apoi sosul carbonara pe deasupra.

Eu prefer ca fiecare sa isi amestece carbonara in farfurie, de aceea pastrez la frigider spaghetele intr-un vas si sosul carbonara in alt vas.

Se incalzeste foarte usor la cuptorul cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
4
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Mamaliguta cu Chiftelute in Sos
5
Mancaruri cu carne

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie