Ingrediente
● Spaghete carbonara reţetă |
● spaghete subtiri |
● 500 g smantana pt gatit |
● 250 g kaizer sau bacon |
● 100 g cascaval ras |
● o cutie de ciuperci taiate |
● sare |
● piper |
● 2-3 lingurite de patrunjel tocat |
● o cepa mare |
● putin ulei |
Mod de preparare
Spaghete carbonara reţetă
Intr-o oala punem spaghetele la fiert.
Intre timp pregatim sosul carbonara astfel:
Punem putin ulei la incins intr-o tigaie inalta, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca. Cand a devenit de culoare aurie adaugam kaizerul / bacon-ul taiate cubulete de o jumatate de centimetru (adica nici prea mici ca sa nu le mai gasesti pe urma dar nici prea mari).
Cand kaizerul s-a calit putin (adica nu mai este crud) adaugam ciupercile scurse de zeama. Mai lasam putin.
Daca in tigaie s-a lasat prea multa zeama /ulei este bine sa o/il inlaturam (altfel se poate taia smantana).
Dupa ce am inlaturat excesul de zeama/ulei daca a fost nevoie adaugam cascavalul ras si il lasam sa se topeasca. Adaugam smantana, sare dupa gust, putin piper si patrunjelul tocat. Mai lasam vreo 5-10 minute ca sa se lege ingredientele, mestecand aproape in continuu.
Se serveste pe o farfurie adanca in care se aseaza mai intai spaghetele si apoi sosul carbonara pe deasupra.
Eu prefer ca fiecare sa isi amestece carbonara in farfurie, de aceea pastrez la frigider spaghetele intr-un vas si sosul carbonara in alt vas.
Se incalzeste foarte usor la cuptorul cu microunde.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany