Spaghete Carbonara II

Postat pe: 18-10-2010
(0)

Ingrediente

spaghete subtiri
500 g smantana pt gatit
250 g kaizer sau bacon
100 g cascaval ras
o cutie de ciuperci taiate
sare
piper
2-3 lingurite de patrunjel tocat
o cepa mare
putin ulei

Mod de preparare

Intr-o oala punem spaghetele la fiert.

Intre timp pregatim sosul carbonara astfel:

Punem putin ulei la incins intr-o tigaie inalta, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca. Cand a devenit de culoare aurie adaugam kaizerul / bacon-ul taiate cubulete de o jumatate de centimetru (adica nici prea mici ca sa nu le mai gasesti pe urma dar nici prea mari).

Cand kaizerul s-a calit putin (adica nu mai este crud) adaugam ciupercile scurse de zeama. Mai lasam putin.

Daca in tigaie s-a lasat prea multa zeama /ulei este bine sa o/il inlaturam (altfel se poate taia smantana).

Dupa ce am inlaturat excesul de zeama/ulei daca a fost nevoie adaugam cascavalul ras si il lasam sa se topeasca. Adaugam smantana, sare dupa gust, putin piper si patrunjelul tocat. Mai lasam vreo 5-10 minute ca sa se lege ingredientele, mestecand aproape in continuu.

Se serveste pe o farfurie adanca in care se aseaza mai intai spaghetele si apoi sosul carbonara pe deasupra.

Eu prefer ca fiecare sa isi amestece carbonara in farfurie, de aceea pastrez la frigider spaghetele intr-un vas si sosul carbonara in alt vas.

Se incalzeste foarte usor la cuptorul cu microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spaghete Carbonara II" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spaghete Carbonara II