Spaghete carbonara reţetă

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Spaghete carbonara reţetă
  • spaghete subtiri
  • 500 g smantana pt gatit
  • 250 g kaizer sau bacon
  • 100 g cascaval ras
  • o cutie de ciuperci taiate
  • sare
  • piper
  • 2-3 lingurite de patrunjel tocat
  • o cepa mare
  • putin ulei

Mod de preparare

Spaghete carbonara reţetă

Intr-o oala punem spaghetele la fiert.

Intre timp pregatim sosul carbonara astfel:

Punem putin ulei la incins intr-o tigaie inalta, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca. Cand a devenit de culoare aurie adaugam kaizerul / bacon-ul taiate cubulete de o jumatate de centimetru (adica nici prea mici ca sa nu le mai gasesti pe urma dar nici prea mari).

Cand kaizerul s-a calit putin (adica nu mai este crud) adaugam ciupercile scurse de zeama. Mai lasam putin.

Daca in tigaie s-a lasat prea multa zeama /ulei este bine sa o/il inlaturam (altfel se poate taia smantana).

Dupa ce am inlaturat excesul de zeama/ulei daca a fost nevoie adaugam cascavalul ras si il lasam sa se topeasca. Adaugam smantana, sare dupa gust, putin piper si patrunjelul tocat. Mai lasam vreo 5-10 minute ca sa se lege ingredientele, mestecand aproape in continuu.

Se serveste pe o farfurie adanca in care se aseaza mai intai spaghetele si apoi sosul carbonara pe deasupra.

Eu prefer ca fiecare sa isi amestece carbonara in farfurie, de aceea pastrez la frigider spaghetele intr-un vas si sosul carbonara in alt vas.

Se incalzeste foarte usor la cuptorul cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos