Spaghete Carbonara

Postat pe: 18-10-2010
(1)

Ingrediente

400 g spaghete (eu am folosit farfalle )
300 g sunca presata de pui sau porc
2 graunti de usturoi
400 g smantana dulce (cea pentru frisca)
2 galbenusuri
4 linguri de ulei de masline
150 g parmezan ras
sare dupa gust
condimente: busuioc, piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Intr-o oala se fierbe apa cu o lingura ulei de masline, sare si vegeta, iar cind aceasta a clocotit se adauga pastele, lasindu-le sa fiarba aproximativ 8 minute. Se iau de pe foc si se rastoarna intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge rapid fara a se raci. Deasupra lor se torna putin ulei de masline pentru a nu se lipi si asi marii volumul.

Separat intr-un bol se amesteca galbenusurile impreuna cu smantina, jumatate din parmezan, sare dupa gust si piper negru.
In timp ce pastele fierb, se taie sunca presata feliute subtiri care se prajesc intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si cu usturoiul. Cand s-a rumenit usturoiul se adauga sosul de smantina cu galbenusuri.

Spaghetele scurse se pun peste sosul din tigaie. Se amesteca bine si se adauga dupa dorinta busuioc.

Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spaghete Carbonara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

baby_a
•  17.10.2010 10:41:14

aceasta carbonara este putin modificata.
in reteta originala se folosesc in special spaghetele si smantana nu se pune. in plus sunca presata nu seamana nici pe departe cu pancetta (este singura care ii da gustul original), mai ales cea de pui.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spaghete Carbonara