Paste fierte direct in sos

Complexitate
redusa
Paste fierte direct in sos

Ingrediente

  • pt 2 portii:
  • 1 catel de usturoi sau 1/4 ceapa tocata sau praz ( sau cum am pus eu o bucatita de tija de telina )
  • 200 g paste
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 rosie taiata bucati
  • frunze de busuioc proaspat
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • mozzarella 2 felii

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita putin ulei si dupa gust dc vreti ori un catel de usturoi intreg , ori putina ceapa tocata ...

Cind uleiul s-a incalzit se adauga 1-2 rosii taiate bucati ( eu am avut una mai mare si lunguiatza ), apoi pastele (200 gr ) si lichidul aceeasi cantitate cu pastele .. eu am pus suc de rosii mai lichid ( sunt de 2 feluri : lichid sau mai gros cu bucati de rosii mai mari )... si sarea ....

Focul tb sa fie mic de tot si sa amestecati mereu sa nu se prinda de fundul oalei.... dar cu grija sa nu rupeti pastele.... Vor fierbe mai putin decit scrie pe punga .. ale mele tb s afiarba 10 min si au fiert numai 8 minute ...

Daca lichidul a scazut si pastele nu sunt inca gata se mai adauga putina apa ( cu lingura sa nu fie multa )....

Cind focul se stinge se adauga busuiocul rupt si mozzarella cubulete ..

Se amesteca cu lingura si se mai lasa cu capacul pus ..
Se servesc dupa vreo 5-10 min ... sa nu fie chiar fierbinti ...

Reteta e destul de "la moda" pe forumurile italiene insa tehnica este veche de cind lupul catzel prin Campania ( regiunea care are drept capitala Napoli ) ....

Sosul fiecare il face cum vrea si cu ce vrea ...

Au un gust deosebit de bun pt ca sunt fierte direct in sos nu in apa si doar minjite de sos ...

Se poate pune in sos si sunculita sau bucati de carne sau chiar carne tocata ... sau dovlecel, mazare, fasole verde ...cartof taiat cubulete ... ieri dimineata la tv pe Rai 1 au fiert pastele direct in bere ( Pilsen) si au pus fasole verde care cica s-ar potrivi cu berea .... dar evident ca dc puneti bere merge si dovlecel ( ca doar am exeprimentat in risotto cu bere si dovlecel)....

Pasta asta a mai intilnit-o si cu denumirea de "ristottata" caci e facuta ca risotto ... se poate adauga supa sau sosul nu tot odata la inceput cum am facut eu azi .. ci pe rind cu polonicul ca supa in risotto numai cit e nevoie pina se umfla pastele ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Tiramisu reţetă originala
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originala

Iata o reteta delicioasa de tiramisu - Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!