Paste fierte direct in sos

Complexitate
redusa
Paste fierte direct in sos

Ingrediente

  • pt 2 portii:
  • 1 catel de usturoi sau 1/4 ceapa tocata sau praz ( sau cum am pus eu o bucatita de tija de telina )
  • 200 g paste
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 rosie taiata bucati
  • frunze de busuioc proaspat
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • mozzarella 2 felii

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita putin ulei si dupa gust dc vreti ori un catel de usturoi intreg , ori putina ceapa tocata ...

Cind uleiul s-a incalzit se adauga 1-2 rosii taiate bucati ( eu am avut una mai mare si lunguiatza ), apoi pastele (200 gr ) si lichidul aceeasi cantitate cu pastele .. eu am pus suc de rosii mai lichid ( sunt de 2 feluri : lichid sau mai gros cu bucati de rosii mai mari )... si sarea ....

Focul tb sa fie mic de tot si sa amestecati mereu sa nu se prinda de fundul oalei.... dar cu grija sa nu rupeti pastele.... Vor fierbe mai putin decit scrie pe punga .. ale mele tb s afiarba 10 min si au fiert numai 8 minute ...

Daca lichidul a scazut si pastele nu sunt inca gata se mai adauga putina apa ( cu lingura sa nu fie multa )....

Cind focul se stinge se adauga busuiocul rupt si mozzarella cubulete ..

Se amesteca cu lingura si se mai lasa cu capacul pus ..
Se servesc dupa vreo 5-10 min ... sa nu fie chiar fierbinti ...

Reteta e destul de "la moda" pe forumurile italiene insa tehnica este veche de cind lupul catzel prin Campania ( regiunea care are drept capitala Napoli ) ....

Sosul fiecare il face cum vrea si cu ce vrea ...

Au un gust deosebit de bun pt ca sunt fierte direct in sos nu in apa si doar minjite de sos ...

Se poate pune in sos si sunculita sau bucati de carne sau chiar carne tocata ... sau dovlecel, mazare, fasole verde ...cartof taiat cubulete ... ieri dimineata la tv pe Rai 1 au fiert pastele direct in bere ( Pilsen) si au pus fasole verde care cica s-ar potrivi cu berea .... dar evident ca dc puneti bere merge si dovlecel ( ca doar am exeprimentat in risotto cu bere si dovlecel)....

Pasta asta a mai intilnit-o si cu denumirea de "ristottata" caci e facuta ca risotto ... se poate adauga supa sau sosul nu tot odata la inceput cum am facut eu azi .. ci pe rind cu polonicul ca supa in risotto numai cit e nevoie pina se umfla pastele ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
4
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie