Paste cu Usturoiul Ursului

Complexitate
redusa
Paste cu Usturoiul Ursului

Ingrediente

  • 1 legatura de usturoiul ursului
  • 100ml de smantana lunga
  • 1 lingurita de ulei sau unt topit
  • sare
  • piper
  • 4 felii de jambon
  • 300 g de paste
  • ~ 50g de parmezan
  • ~ 50g de parmezan pentru servit

Mod de preparare

Spalam si taiam maruntel usturoiul. Intr-un vas peste usturoi punem uleiul si smantana. Mixam cu mixerul plonjor pana devine o pasta. Punem pasta intr-o tigaita si o dam pe foc, amestecam.

Lasam sa dea un clocot, saram piperam, punem cele 50 g de parmezan. Amestecam bine, lasam sa se raceasca. Taiam jambonul maruntel.

Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se scurg si se pun in sosul cu usturoi, adaugam jambonul si jumatate din urmatoarele 50g de parmezan. Amestecam bine totul, servim in farfurii adanci presarand un fir de parmezan deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate