Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele si 1 lingurita rasa de sare si un varf de lingurita de vegetase acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp, punem pastele la fiert. Nu trebuie fierte mult, pentru ca le vom da si la cuptor, mai tarziu.
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea acra.
Se scurg pastele de apa si se adauga peste sosul nostru, amestecam bine, apoi le punem intr-o cratita rotunda unsa cu putin ulei. Adaugam cascavalul ras.
Se da la cuptorul preincalzit, la doc mediu, pentru 15 minute.
Pofta Buna!
Va ziceam de curand ca inca mai am fructe in congelator de parca e un sac fara fund congelatorul meu :) , dar ca in fiecare...
Prajitura cu mure si migdaleInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii