Paste cu legume la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paste cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov taiat rondele;
  • 200 g paste;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • 2 felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare;
  • un varf de lingurita vegeta de legume;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • 100 g cascaval ras;
  • Cateva frunzulite de busuioc proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele si 1 lingurita rasa de sare si un varf de lingurita de vegetase acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Intre timp, punem pastele la fiert. Nu trebuie fierte mult, pentru ca le vom da si la cuptor, mai tarziu.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea acra.

Se scurg pastele de apa si se adauga peste sosul nostru, amestecam bine, apoi le punem intr-o cratita rotunda unsa cu putin ulei. Adaugam cascavalul ras.

Se da la cuptorul preincalzit, la doc mediu, pentru 15 minute.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa