Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele si 1 lingurita rasa de sare si un varf de lingurita de vegetase acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp, punem pastele la fiert. Nu trebuie fierte mult, pentru ca le vom da si la cuptor, mai tarziu.
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea acra.
Se scurg pastele de apa si se adauga peste sosul nostru, amestecam bine, apoi le punem intr-o cratita rotunda unsa cu putin ulei. Adaugam cascavalul ras.
Se da la cuptorul preincalzit, la doc mediu, pentru 15 minute.
Pofta Buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii