Paste cu Dovleac

Complexitate
redusa
Paste cu Dovleac

Ingrediente

  • -300g dovleac
  • -250g paste farfalle
  • -1 ceapa
  • -60g sunca/pancetta afumata
  • -150ml vin alb
  • -3 crengute de rozmarin
  • -3 linguri de ricotta/branza proaspata de vaci
  • -sare
  • -2 sau 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat se pregateste sosul.

Asadar se curata, se spala si se taie: dovleacul, rozmarinul si ceapa. Apoi, se pune o tigaie la foc cu uleiul de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pune ceapa taiata. Se lasa ceapa o idee la calit, dupa care se pune sunca/pancetta taiata.

Se lasa la calit cca. 2 minute, ceapa si sunca/pancetta, dupa care se pune rozmarinul taiat. Apoi, se pun cuburile de dovleac si se adauga si vinul.

Se amesteca, iar daca sunca/pancetta nu e sarata, se adauga si sare.

Se lasa la foc pana cand scade vinul. Apoi, se pun legumele si sunca/pancetta in bolul de la blender.

Peste legume si sunca/pancetta, se pun lingurile de ricotta/branza proaspata de vaci. Se mixeaza bine, pana va rezulta o pasta fina. Pasta rezultata se pune intr-un bol. Pastele fierte, se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus.

Se servesc calde... pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate