Fierbeti pastele al dente, in apa clocotinda cu sare, scurgeti si lasati la racit.
Caliti faina in 4 linguri de unt incins, sarati, piperati si adaugati treptat laptele. Dati in clocot si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, numai pana incepe sa se ingroase putin.
Adaugati imediat branzeturile si lasati pe foc, doar cat sa se topeasca.
Puneti pastele intr-un vas termorezistent, turnati deasupra sosul de branza si amestecati bine.
Nivelati, repartizati uniform firimiturile de paine, bucatele de unt si stropiti cu restul de unt topit.
Dati la cuptorul preancalzit, neacoperit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana cand topping- ul de paine se rumeneste frumos.
Serviti cald.
Sosul cremos, preparat din doua feluri de branza- cheddar si branza de burduf afumata - fac clasicele pastele cu branza sa fie un adevarat deliciu.
Firimiturile de paine de deasupra se vor rumeni, formand un topping crocant.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii