Ingrediente
● 500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice nr |
● 4 oua |
● 2 catei usturoi |
● cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii) |
● 100 g kaiser (pancetta dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea) |
● 3 linguri de smantana |
● Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno) |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
FOARTE IMPORTANT:
Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.
Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.
Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia)
Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia, doar ca pasta Carbonara originala se prepara in acest mod, orice modificare sau nerespectare a acesei retete poate degenera gustul Carbonarei originale.
In italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece NU SE SERVESTE DECAT CALDA, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomand sa preparati strict numarul de portii care se consuma!
Va doresc pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pasta Carbonara Originala" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 19.06.2013 15:05:08
nu sunt bucatar dar sunt in cautarea retetei autentice, asa cum am servit la un restaurant- gradina, cu vin, muzica live buna, pastele proaspat facute, nu din ambalaj de la magazin si busuioc proaspat pe colturile farfuriei. m-a dat pe spate, inca ii mai simt gustul. un bucatar adevarat completeaza reteta de preparare si cu modul de servire, ca un intreg. de aceea nu m-au convins modurile voastre de preperare.sa mai spun ca majoritatea posteaza la carbonara si poza cu mancarea pleostita/aruncata in farfurie. mai caut.
• 07.11.2012 17:04:24
tin sa va anunt ca toti gresiti in "retetele originale" ale voastre..am lucrat in bucatarii in Italia si ingredientele se calesc in UNT nu in ulei..iar usturoiul se scoate cand e auriu..si se pun galbenusele doar..fara albus.(nu stiu de ce arunca ei tot ce e mai bun de la ou..adica albusul)..IN REST..pofta buna
• 01.05.2012 18:55:44
Nu contrazic originalitatea acestei retete, daca vorbesti cu zece bucatari italieni afli zece retete diferite de Carbonara. Cautati pe youtube si veti vedea ca asa este. Aceasta reteta ar fi in regula daca smantana nu ar fi una normala ci smantana lichida pt. gatit iar usturoiul s-ar prepara asa cum a spus ''fanus''. Eu personal as vedea reteta originala cu paste facute proaspete in casa nu Barilla, Pancetta care probabil ca s-ar gasi si la noi , dar greu si la mare pret, fara nici un fel de smantana, cu Pecorino Romano, nu Grana Padanno sau Parmigianno Regianno si patrunjel verde. Interesati-va de aceasta reteta si posibil sa-mi da-ti dreptate. Posibil sa gasiti si pe google sau youtube. Cat despre comentariul lui ''fly2me'' , parerea mea este ca e foarte gresit (nu comentez mai mult). In rest oricum decide-ti sa o face-ti va urez spor la gatit si pofta buna!
• 25.01.2010 17:14:01
Draga Klau carbonara pe care am postat-o este ORIGINARA din Roma, si nu se face cu TAGLIATELLE (taitei). Eu am mancat numai cu SPAGETTI, si ai dreptate, fiecare prepara ce cantitate crede de cuviinta, doar sa o manance calda, ca daca se raceste o aruncam
• 23.07.2009 16:56:49
Pasta carbonara ORIGINALA...... o fi mai degraba ORIGINARA dar am o curiozitate...din ce zona? Nu vreau sa par sarcastica sincer dar inebunesc cand vad atatea comentarii, chiar daca reteta asta e aia pe care ele o stiau tot nu le-au multumit.... tot a trebuit sa comenteze iar cat despre gramaj, cat trebuie sa pui pentru o persoana, se face un calcul simplu pe cutiile de tagliatelle (asa cum spunea fly2me) scrie mareeeeeee 250 g pentru 4 persoane si nu da 75g insa 62.5g sunt cam putine pentru stomacul romanesc ..... asa ca sfatul meu.... puneti la fiert cat considerati ca mancati si.... Pofta mare.
• 23.07.2009 16:38:59
offf offf fly2me fly2me iar dau de tine? sti proverbul ala daca taceai filozof ramaneai? daca nu ar trebui sa ti minte.... tagliattele =)) eu una daca nu as sti cum se scrie nu as scrie sau daca trebuie pentru siguranta.... as da un Search pe google, stiai tu ceva de o dubla insa gresit TAGLIATELLE asta e cuvantul corect.... aaaa si... search = (cautare) poate la engleza nu te pricepi vazand buna ta italiana..... Doamneeeeeeeee dupa ce ca romani fac prin Italia dezastru de nu ne mai sufera aia le mai pocim si limba...
• 24.05.2009 01:31:44
buna te felicit ptr postare .. bv.. inca ceva cantitatea normala e 75 gr de om si inca ceva ..tagliattele ar merge mult mai bine sunt cele mai rec paste ptr carbonara nu sunt bucatar dar iubesc sa fac. credema .. si cam multe oua prt atatea paste .. am postat si eu o reteta de carbonara f f buna zic eu si simpla si grozava dar nush de ce nu mia aparut . in rest .. dragutza reteta ta felicitari
• 16.03.2009 18:53:38
in sfarsit reteta reala !!!!
bravo !!! cu mentiunea ca usturoiul se zdrobeste si se adauga in uleiul incins,iar cand devine auriu se scoate !!!
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.11.2015 18:53:06
Reteta originala pe naiba, in reteta originala nu are ce cauta smantana, kaiser-ul si usturoiul, poate doar 1 catel spart cand se incinge uleiul sa-i dea aroma si apoi se scoate.
Nu se foloseste parmezan ci Pecorino Romano si reteta adevarata nu este cu Pancetta ci cu Guanciale, o sunca foarte grasa.