Pasta Carbonara Originala

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice nr
  • 4 oua
  • 2 catei usturoi
  • cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii)
  • 100 g kaiser (pancetta dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea)
  • 3 linguri de smantana
  • Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii f subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand cesta devine usor transparent adaugam kaiserul taiat bucatele lungi de approx 2 cmsi late de approx 0. 5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos. Separat batem ouale bine in care adaugam sare si piper (este de recomandat mai mult piper).

FOARTE IMPORTANT:
Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.

Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.
Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia)
Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia, doar ca pasta Carbonara originala se prepara in acest mod, orice modificare sau nerespectare a acesei retete poate degenera gustul Carbonarei originale.

In italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece NU SE SERVESTE DECAT CALDA, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomand sa preparati strict numarul de portii care se consuma!

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)