Pasta Carbonara Originala

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice nr
  • 4 oua
  • 2 catei usturoi
  • cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii)
  • 100 g kaiser (pancetta dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea)
  • 3 linguri de smantana
  • Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii f subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand cesta devine usor transparent adaugam kaiserul taiat bucatele lungi de approx 2 cmsi late de approx 0. 5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos. Separat batem ouale bine in care adaugam sare si piper (este de recomandat mai mult piper).

FOARTE IMPORTANT:
Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.

Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.
Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia)
Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia, doar ca pasta Carbonara originala se prepara in acest mod, orice modificare sau nerespectare a acesei retete poate degenera gustul Carbonarei originale.

In italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece NU SE SERVESTE DECAT CALDA, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomand sa preparati strict numarul de portii care se consuma!

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute