Preparati risotto:
Tocati marunt ceapa, caliti ceapa la foc mediu intr-o craticiora cu ulei... cam 4 linguri, adaugati orezul, rumenti, puneti vinul si lasati sa se evapore, amestecand din cand in cand. Adaugati bulionul de rosii, imediat putina supa calda si continuati fierberea orezului. In final trebuie sa rezulte "al dente"... putin mai taricel.
Se trage de pe foc si se amesteca cu jumatate de branza parmezan rasa, sarati si piperati dupa nevoie. Ungeti o forma cu ulei sau unt, presarati putin pesmet, puneti jumatate de orez, deasupra sunca si mozzarella taiata bucati, acoperiti cu restul de orez, presati bine iar deasupra puneti restul de parmigiano ras.
Se coace in cuptorul incalzit la o temperatura de circa 200 de grade, timp de 15-20 minute. Lasati sa rasufle putin, apoi serviti felii.
Inauntru am umplut cu sunca si mozzarella, dar puteti umple si cu alte ingrediente pe placul vostru.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorKeiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat...
KaiserschmarrnCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii