Macaroane cu Pesmet si Prune

Postat pe: 08-09-2013
(0)

Ingrediente

500 gr de taietei lati (eu am pus macaroane in lipsa taieteilor)
cateva linguri bune de pesmet
2 linguri ulei (optional eu nu pun niciodata)
1 lingura de ulei (inca odata)
sare, un praf
7-8 linguri de zahar praf
2-3 lingurite de scortisoara (sau mai mult daca va place aroma ei)
coaja de portocala sau lamaie rasa
prune congelate sau proaspete (eu am avut circa 500 gr)
zahar dupa gust pentru fiert prunele

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Se pune intr-un vas apa cu o lingura de ulei si un praf de sare, se acopera cu un capac si se pune pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc pastele (macaroanele) si se fierb dupa dorinta (al dente e de preferat).

in timp cat fierb pastele intr-o alta tigaie se pune uleiul ramas (cele doua linguri) si pesmetul si se prajeste, iar cand si-a schimbat culoarea luam de pe foc si asezam deoparte. Pastele fierte le strecuram dupa care le asezam peste pesmet si omogenizam.

Separat in alt vas asezam prunele congelate si fara samburi (sau daca sant proaspete se spala bine, se indeparteaza samburii si se taie in doua) se pune zahar dupa dorinta deasupra, coaja rasa de portocala si scortisoara si se mai adauga putina apa, doar cat sa acopere prunele. Se fierbe pana scade apa de tot si raman prunele moi, si mai sparte putin.

Se serveste in farfurie intinsa paste tavalite prin pesmet si cu prune fierte deasupra, se prersare zahar praf amestecat cu scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Macaroane cu Pesmet si Prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Macaroane cu Pesmet si Prune