Macaroane cu Pesmet si Prune

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Macaroane cu Pesmet si Prune

Ingrediente

  • 500 gr de taietei lati (eu am pus macaroane in lipsa taieteilor)
  • cateva linguri bune de pesmet
  • 2 linguri ulei (optional eu nu pun niciodata)
  • 1 lingura de ulei (inca odata)
  • sare, un praf
  • 7-8 linguri de zahar praf
  • 2-3 lingurite de scortisoara (sau mai mult daca va place aroma ei)
  • coaja de portocala sau lamaie rasa
  • prune congelate sau proaspete (eu am avut circa 500 gr)
  • zahar dupa gust pentru fiert prunele

Mod de preparare

Se pune intr-un vas apa cu o lingura de ulei si un praf de sare, se acopera cu un capac si se pune pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc pastele (macaroanele) si se fierb dupa dorinta (al dente e de preferat).

in timp cat fierb pastele intr-o alta tigaie se pune uleiul ramas (cele doua linguri) si pesmetul si se prajeste, iar cand si-a schimbat culoarea luam de pe foc si asezam deoparte. Pastele fierte le strecuram dupa care le asezam peste pesmet si omogenizam.

Separat in alt vas asezam prunele congelate si fara samburi (sau daca sant proaspete se spala bine, se indeparteaza samburii si se taie in doua) se pune zahar dupa dorinta deasupra, coaja rasa de portocala si scortisoara si se mai adauga putina apa, doar cat sa acopere prunele. Se fierbe pana scade apa de tot si raman prunele moi, si mai sparte putin.

Se serveste in farfurie intinsa paste tavalite prin pesmet si cu prune fierte deasupra, se prersare zahar praf amestecat cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia