Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)

Ingrediente

  • 200 gr macaroane (elbo, paste tubulare micute si putin incovoiate)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina (amidon)
  • 200 ml lapte
  • 40 gr branza gruyere
  • 50-60 gr parmesan
  • 2 galbenuse
  • 5 linguri de pesmet (optional) sare dupa gust
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa faca bulbuci se introduc macaroanele. Daca doriti (eu obisnuiesc sa pun) in apa care fierbe, se pun 2 linguri de ulei sau unt pentru a preveni lipirea macaroanelor.
Se fierb pastele dupa indicatile de pe cutie/pachet. In timp ce ele fierb, se pregateste sosul.

Cele doua sortimente de branza se dau pe razatoare, untul se pune in tigaie si se topeste pe foc moale. Se adauga faina (amidonul) si se amesteca bine dupa care se ia de pe foc. Se adauga laptele, incet si invartind mereu sa nu se faca cocoloase dupa care se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa sosul, apoi luam de pe foc din nou si lasam deoparte.

Daca se ingroasa prea tare se mai adauga putin lapte sa obtinem un sos de consistenta ceva mai groasa decat aluatul de clatite. . Cantitatea de lapte este orientativa, poate sa fie mai mult sau mai putin (faina si umezeala din aer spun multe aici) . luam pastele de pe foc si le strecuram, apoi le pastram la loc mai cald.

Punem inapoi pe foc sosul si dupa ce am obtinut consistenta dorita adaugam in el sare dupa gust si branzeturile.

Mai tinem pe foc putin (1-2 minute pana se topesc) dupa care punem deoparte. Adaugam peste pastele strecurate cele doua galbenusuri si amestecam repede de tot sa se uniformizeze, apoi punem sosul deasupra si amestecam din nou.

Daca dorim la faza asta ne putem opri si servim macaroanele asa cum sant langa o salata de salata verde sau putem merge in continuare, cum am ales eu.

Luam o tava de muffins, o ungem si cu o lingura luam din pastele fainoase si umplem fiecare loc in tava. Presaram parmesan putin deasupra lor, adaugam pesmetul apoi iar presaram branza, de data asta gruyere. Punem la cuptorul preancalzit la temperatura mare (425 f sau 220 c) si coacem 10-12 minute sau pana prinde o crusta aurie deasupra.

Se servesc ca atare sau langa o salata de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Pizza cu carciofi si piept de pui
Bucataras.RO

Pizza cu carciofi si piept de pui

Pizza cu carciofi si piept de pui
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce