Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mac & Cheese (Faimoasele Macaroane Americane)

Ingrediente

  • 200 gr macaroane (elbo, paste tubulare micute si putin incovoiate)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina (amidon)
  • 200 ml lapte
  • 40 gr branza gruyere
  • 50-60 gr parmesan
  • 2 galbenuse
  • 5 linguri de pesmet (optional) sare dupa gust
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa faca bulbuci se introduc macaroanele. Daca doriti (eu obisnuiesc sa pun) in apa care fierbe, se pun 2 linguri de ulei sau unt pentru a preveni lipirea macaroanelor.
Se fierb pastele dupa indicatile de pe cutie/pachet. In timp ce ele fierb, se pregateste sosul.

Cele doua sortimente de branza se dau pe razatoare, untul se pune in tigaie si se topeste pe foc moale. Se adauga faina (amidonul) si se amesteca bine dupa care se ia de pe foc. Se adauga laptele, incet si invartind mereu sa nu se faca cocoloase dupa care se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa sosul, apoi luam de pe foc din nou si lasam deoparte.

Daca se ingroasa prea tare se mai adauga putin lapte sa obtinem un sos de consistenta ceva mai groasa decat aluatul de clatite. . Cantitatea de lapte este orientativa, poate sa fie mai mult sau mai putin (faina si umezeala din aer spun multe aici) . luam pastele de pe foc si le strecuram, apoi le pastram la loc mai cald.

Punem inapoi pe foc sosul si dupa ce am obtinut consistenta dorita adaugam in el sare dupa gust si branzeturile.

Mai tinem pe foc putin (1-2 minute pana se topesc) dupa care punem deoparte. Adaugam peste pastele strecurate cele doua galbenusuri si amestecam repede de tot sa se uniformizeze, apoi punem sosul deasupra si amestecam din nou.

Daca dorim la faza asta ne putem opri si servim macaroanele asa cum sant langa o salata de salata verde sau putem merge in continuare, cum am ales eu.

Luam o tava de muffins, o ungem si cu o lingura luam din pastele fainoase si umplem fiecare loc in tava. Presaram parmesan putin deasupra lor, adaugam pesmetul apoi iar presaram branza, de data asta gruyere. Punem la cuptorul preancalzit la temperatura mare (425 f sau 220 c) si coacem 10-12 minute sau pana prinde o crusta aurie deasupra.

Se servesc ca atare sau langa o salata de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti