Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Complexitate
redusa
Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • Sosul:
  • 750 ml supa de legume (in care am fiert cartofii si bieta = frunze de sfecla)
  • 2 linguri de faina
  • cit 1 lingura cu virf de unt
  • frunze de busuioc
  • Umplutura:
  • cartofi fierti (3 mari)
  • o mina de frunze de sfecla (se pot inlocui cu spanac)
  • putina mozzarella taiata cubulete

Mod de preparare

Fara cantitati ca nu e cazul.. asta se face din ochi ...

Eu la tava mare am facut foile, apoi le-am intins pina la ultimul numar (7 la mine) deci subtiri ca firul de par. Fiind asa subtiri, nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid.

Nu l-am fiert sa se lege bine, ci doar ca o smintina mai groasa.

Beshamel / de fapt veluata, caci nu e cu lapte, ci cu supa de legume:
Untul se topeste in cratita, se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toarna supa. Se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine. Cind incepe sa clocoteasca se stinge focul. Eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile neoparite.

In velutata am pus frunze de busuioc (vreo 10 rupte de pe planta), deci multe, taiate marunt...

Umplutura:
cartofi fierti (3 mari)
o mina de bieta (frunze de sfecla) - se pot inlocui cu spanac sau nu se pune nimic, e oricum ok
putina mozzarella taiata cubulete...

Se aseaza in tava:
- un fir de ulei
- un polonic de velutata
- foi de lasagna
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
- velutata
- foi
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
si tot asa ... pina se termina... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella...

Se da la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze...

Se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca