Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Complexitate
redusa
Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • Sosul:
  • 750 ml supa de legume (in care am fiert cartofii si bieta = frunze de sfecla)
  • 2 linguri de faina
  • cit 1 lingura cu virf de unt
  • frunze de busuioc
  • Umplutura:
  • cartofi fierti (3 mari)
  • o mina de frunze de sfecla (se pot inlocui cu spanac)
  • putina mozzarella taiata cubulete

Mod de preparare

Fara cantitati ca nu e cazul.. asta se face din ochi ...

Eu la tava mare am facut foile, apoi le-am intins pina la ultimul numar (7 la mine) deci subtiri ca firul de par. Fiind asa subtiri, nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid.

Nu l-am fiert sa se lege bine, ci doar ca o smintina mai groasa.

Beshamel / de fapt veluata, caci nu e cu lapte, ci cu supa de legume:
Untul se topeste in cratita, se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toarna supa. Se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine. Cind incepe sa clocoteasca se stinge focul. Eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile neoparite.

In velutata am pus frunze de busuioc (vreo 10 rupte de pe planta), deci multe, taiate marunt...

Umplutura:
cartofi fierti (3 mari)
o mina de bieta (frunze de sfecla) - se pot inlocui cu spanac sau nu se pune nimic, e oricum ok
putina mozzarella taiata cubulete...

Se aseaza in tava:
- un fir de ulei
- un polonic de velutata
- foi de lasagna
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
- velutata
- foi
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
si tot asa ... pina se termina... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella...

Se da la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze...

Se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
4
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
5
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Briose pufoase
Bucataras.RO

Briose pufoase

Delicioase pentru cei mici dar si pentru cei mari :) la micul dejun sau cand ai pofta de ceva bun!

Briose pufoase
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala