Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Complexitate
redusa
Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc

Ingrediente

  • Foile:
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • Sosul:
  • 750 ml supa de legume (in care am fiert cartofii si bieta = frunze de sfecla)
  • 2 linguri de faina
  • cit 1 lingura cu virf de unt
  • frunze de busuioc
  • Umplutura:
  • cartofi fierti (3 mari)
  • o mina de frunze de sfecla (se pot inlocui cu spanac)
  • putina mozzarella taiata cubulete

Mod de preparare

Fara cantitati ca nu e cazul.. asta se face din ochi ...

Eu la tava mare am facut foile, apoi le-am intins pina la ultimul numar (7 la mine) deci subtiri ca firul de par. Fiind asa subtiri, nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid.

Nu l-am fiert sa se lege bine, ci doar ca o smintina mai groasa.

Beshamel / de fapt veluata, caci nu e cu lapte, ci cu supa de legume:
Untul se topeste in cratita, se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toarna supa. Se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine. Cind incepe sa clocoteasca se stinge focul. Eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile neoparite.

In velutata am pus frunze de busuioc (vreo 10 rupte de pe planta), deci multe, taiate marunt...

Umplutura:
cartofi fierti (3 mari)
o mina de bieta (frunze de sfecla) - se pot inlocui cu spanac sau nu se pune nimic, e oricum ok
putina mozzarella taiata cubulete...

Se aseaza in tava:
- un fir de ulei
- un polonic de velutata
- foi de lasagna
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
- velutata
- foi
- cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella
si tot asa ... pina se termina... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella...

Se da la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze...

Se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
Bucataras.RO

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Am un smochin care se comporta cum vrea frunza lui, adica abia acum au inceput sa se coaca smochinele, inca nitel si dadea...

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola