Klebba (Knedli) cu pui si smantana

Complexitate
redusa
Klebba (Knedli) cu pui si smantana

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 3 chifle sau paine alba decojita
  • 40 gr rama
  • sare

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu un praf de sare . La faina adaugam cele 2 oua , laptele in care am dizolvat drojdia si framantam bine pana apar besicile la aluat. Lasam deoparte aluatul acoperit cca. 30 minute sa dospeasca , si in acest timp taiem painea decojita in cubulete. Incalzim rama si prajim pe el cubuletele de paine un pic.

Cand aluatul e dospit ,adaugam la el cubuletele de paine si il lucram bine pana ce painea se incorporeaza in aluat. Pe o suprafata presarata cu putina faina formam din aluat 2 cilindri cu un diametru de 7-8 cm pe care ii punem la fiert in apa cu sare.( Sa avem grija sa ii punem intr-un vas mai larg deoarece aluatul creste in timpul fiertului.)

Lasam aluatul sa fiarba 15 minute pe o parte ,apoi se intoarce si se mai lasa inca 15 minute, avand grija ca apa sa nu clocoteasca puternic ( fierbem la foc mic ).

Se scoate din apa ,se taie felii de grosimea unui deget si se serveste calda alaturi de orice sos doriti.

Eu am facut sosul de la o reteta mai veche postata tocanita de pui cu smanta.

Sos folosit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!