Gnocchi din Spanac cu Crema de Sparanghel

Postat pe: 22-05-2013
(0)

Ingrediente

1 kg de cartofi fainosi
50 grame de spanac (puteti folosi si spanac congelat)
300 grame de făină de grâu de tip “00″
500 grame sparanghel verde
150 grame branza de capra
20 grame de ulei de măsline extravirgin
frunze proaspete de cimbru
sare de mare
piper proaspat ras

Mod de preparare

Pentru ca luna aceasta avem tema verde la concursuri va propun niste retete verzi: Gnocchi din spanac cu crema de sparanghel

Pentru iubitorii de paste ce poate fi mai bun decat niste gnocchi proaspat gatiti cu o crema aromata de sparanghel?

Spalam bine cartofii, periindu-i pentru a indepărta toate urmele de pamant de pe coaja, apoi ii punem intr-o cratita acoperita cu apa rece, pe foc şi ii fierbem timp de 30 de minute (timpul depinde de soiul si de marimea cartofilor selectati). Intepam usor cu o scobitoare la centru pentru a verifica daca s-au fiert.

Intre timp, curatam sparanghelul:
Se taie tulpina lemnoase apoi o curatam cu un aparat pentru decojit legumele. tăiaţi virfurile cu o lungime de aproximativ 5 cm., iar tulpinile cu o lungime de 3 cm. Punem la fiert tulpinile lemnoase intr-o cratita cu apa, cimbru proaspat si un pic de sare timp de 10 minute, apoi strecuram bucatile fierte si le mixam adaugind si o lingura de ulei de masline.

Punem crema intr-o tigaie, adaugam si brinza rasa si gatim la foc mic, amestecand pentru a dizolva brânză. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat.

Sotam spanacul intr-o tigaie fara grasime sau apa, il scurgem si apoi il tocam cit mai marunt.
Curatam cartofii fierti de coaja, ii pasam, apoi ii punem pe un blat de lucru si ii framantam cu faina, spanacul tocat si un varf de cutit de sare. Cand amestecul a ajuns la o consistenta uniforma de aluat, incepem sa rulam aluatul pentru obtinerea unor piese de 2 cm. grosime pe care le taiem in bucatele de 2-3 cm lungime.

Fierbem gnocchi in apa clocotită cu sare, si imediat ce au iesit la suprafata, ii scurgem si ii transferam in tigaia cu sos de cateva minute, apoi ii servim.

Presaram parmezan ras
Pofta buna!
Cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gnocchi din Spanac cu Crema de Sparanghel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi din Spanac cu Crema de Sparanghel