Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Complexitate
redusa
Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Ingrediente

  • Ingrediente pt gnocchi:
  • -100g dovleac
  • -8 cartofi
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • -1ou
  • Ingrediente pt sos:
  • -1 rosie
  • -100ml sos tomat
  • -200ml apa
  • -1 carnat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -ulei de masline
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -1 crenguta de rozmarin proaspat
  • -1 foaie de dafin
  • -2 linguri branza rasa

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se taie felii. Feliile se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana sunt moi. Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa plac. Dupa, se pun la fiert. Fierti se scurg de apa si se lasa la racit. Dovleacul copt se lasa la racit.

Cand cartofii sunt reci, se pun intr-un bol si se piseaza cu furculita. Peste ei, se pune dovleacul care a fpst pisat in prealabil cu furculita. Se adauga sarea si oul si se amesteca.

La sfarsit se pune faina, putin cate putin. De exemplu se pun 2 linguri, se amesteca, apoi iarasi se pun 2 linguri si tot asa pana va rezulta un aluat, perfect pentru lucrat in maini.

Dupa ce aluat e suficient de tare, se rupe cu mana din el si se formeaza bilute. Bilutele se pun pe o plansa de lucru, data cu faina.

Dupa ce ati prelucrat tot aluatul, se poate pune apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun bilutele si se lasa la fiert.

Separat, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o oala se pun putina apa, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune rosia, care se lasa cateva momente la oparit. Se scoate, se lasa la racit, apoi se curata de pielita. Se taie bucati.

Dupa se pune ulei de masline intr-o tigaie. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Cand uleiul este infierbantat se pune ceapa, iar dupa 30 de secunde, se pune usturoiul.

Carnatul se taie si se pune peste ceapa si usturoi. Se lasa la prajit o idee, dupa care se adauga rosia taiata. Peste, se pune sosul tomat. Se mai adauga si apa. La sfarsit se pun sare, piper, rozmarinul taiat, zaharul si foaia de dafin.


Se lasa totul la fiert, pana sosul scade suficient si devine grosut. Daca cumva gnocchii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa deoparte pana cand si sosul e gata.

Dupa ce sosul a scazut sufiecient, se ia de pe foc, se pun gnocchii scursi de apa, se pun lingurile de branza rasa si se amesteca.

Se servesc calzi!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
5
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Parteneri
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Bucataras.RO

Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa

Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc Reteta de papanasi la cuptor, o...

Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate