Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Complexitate
redusa
Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Ingrediente

  • Ingrediente pt gnocchi:
  • -100g dovleac
  • -8 cartofi
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • -1ou
  • Ingrediente pt sos:
  • -1 rosie
  • -100ml sos tomat
  • -200ml apa
  • -1 carnat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -ulei de masline
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -1 crenguta de rozmarin proaspat
  • -1 foaie de dafin
  • -2 linguri branza rasa

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se taie felii. Feliile se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana sunt moi. Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa plac. Dupa, se pun la fiert. Fierti se scurg de apa si se lasa la racit. Dovleacul copt se lasa la racit.

Cand cartofii sunt reci, se pun intr-un bol si se piseaza cu furculita. Peste ei, se pune dovleacul care a fpst pisat in prealabil cu furculita. Se adauga sarea si oul si se amesteca.

La sfarsit se pune faina, putin cate putin. De exemplu se pun 2 linguri, se amesteca, apoi iarasi se pun 2 linguri si tot asa pana va rezulta un aluat, perfect pentru lucrat in maini.

Dupa ce aluat e suficient de tare, se rupe cu mana din el si se formeaza bilute. Bilutele se pun pe o plansa de lucru, data cu faina.

Dupa ce ati prelucrat tot aluatul, se poate pune apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun bilutele si se lasa la fiert.

Separat, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o oala se pun putina apa, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune rosia, care se lasa cateva momente la oparit. Se scoate, se lasa la racit, apoi se curata de pielita. Se taie bucati.

Dupa se pune ulei de masline intr-o tigaie. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Cand uleiul este infierbantat se pune ceapa, iar dupa 30 de secunde, se pune usturoiul.

Carnatul se taie si se pune peste ceapa si usturoi. Se lasa la prajit o idee, dupa care se adauga rosia taiata. Peste, se pune sosul tomat. Se mai adauga si apa. La sfarsit se pun sare, piper, rozmarinul taiat, zaharul si foaia de dafin.


Se lasa totul la fiert, pana sosul scade suficient si devine grosut. Daca cumva gnocchii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa deoparte pana cand si sosul e gata.

Dupa ce sosul a scazut sufiecient, se ia de pe foc, se pun gnocchii scursi de apa, se pun lingurile de branza rasa si se amesteca.

Se servesc calzi!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pizza cu somon
Bucataras.RO

Pizza cu somon

Pizza cu somon
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!