Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Complexitate
redusa
Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Ingrediente

  • Ingrediente pt gnocchi:
  • -100g dovleac
  • -8 cartofi
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • -1ou
  • Ingrediente pt sos:
  • -1 rosie
  • -100ml sos tomat
  • -200ml apa
  • -1 carnat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -ulei de masline
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -1 crenguta de rozmarin proaspat
  • -1 foaie de dafin
  • -2 linguri branza rasa

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se taie felii. Feliile se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana sunt moi. Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa plac. Dupa, se pun la fiert. Fierti se scurg de apa si se lasa la racit. Dovleacul copt se lasa la racit.

Cand cartofii sunt reci, se pun intr-un bol si se piseaza cu furculita. Peste ei, se pune dovleacul care a fpst pisat in prealabil cu furculita. Se adauga sarea si oul si se amesteca.

La sfarsit se pune faina, putin cate putin. De exemplu se pun 2 linguri, se amesteca, apoi iarasi se pun 2 linguri si tot asa pana va rezulta un aluat, perfect pentru lucrat in maini.

Dupa ce aluat e suficient de tare, se rupe cu mana din el si se formeaza bilute. Bilutele se pun pe o plansa de lucru, data cu faina.

Dupa ce ati prelucrat tot aluatul, se poate pune apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun bilutele si se lasa la fiert.

Separat, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o oala se pun putina apa, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune rosia, care se lasa cateva momente la oparit. Se scoate, se lasa la racit, apoi se curata de pielita. Se taie bucati.

Dupa se pune ulei de masline intr-o tigaie. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Cand uleiul este infierbantat se pune ceapa, iar dupa 30 de secunde, se pune usturoiul.

Carnatul se taie si se pune peste ceapa si usturoi. Se lasa la prajit o idee, dupa care se adauga rosia taiata. Peste, se pune sosul tomat. Se mai adauga si apa. La sfarsit se pun sare, piper, rozmarinul taiat, zaharul si foaia de dafin.


Se lasa totul la fiert, pana sosul scade suficient si devine grosut. Daca cumva gnocchii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa deoparte pana cand si sosul e gata.

Dupa ce sosul a scazut sufiecient, se ia de pe foc, se pun gnocchii scursi de apa, se pun lingurile de branza rasa si se amesteca.

Se servesc calzi!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura