Gnocchi Colorati - de Carnaval (Fara Cartofi)

Postat pe: 08-02-2013
(0)

Ingrediente

200 gr faina alba
200 ml apa
sare
faina cit este nevoie
1 morcov
1 sfecla rosie mica si gata fiarta sau coapta
1/8 dintr-o varza rosie

Mod de preparare

Evident ca puteti folosi si altceva pentru colorare: spanac pentru culoarea verde, concentrat de rosii pentru rosu, sau condimente cum ar fi sofranul pentru galben sau ce credeti voi de cuvinta, negre cu cerneala neagra a sepiei

Fierbeti in vase separate morcovul si varza rosie, Treceti prin strecuratoare varza dar nu aruncati apa. Mixati in castroane separate morcovul, varza rosie si sfecla coapta. o sa obtineti trei piureuri colorate. Daca nu aveti mixer /robot le dati pe razatoare si le treceti prin sita.

Intr-o cratita puneti la fiert 200 ml apa cu putina sare, cind incepoe sa clocoteasca trageti oala de pe foc si adaugati faina toata dintr-o data, amestecati bine exact ca pentru eclere. Lasati sa se raceasca si impartiti aluatul in trei: adaugati in fiecare piureul si framintati, adaugati faina cit este nevoie ca sa obtineti 3 aluaturi de consistenta necesara pentru a forma clasicele galusti italiene (gnocchi).

Formati suluri si taiati bucatele pe care apoi le modelati cum vreti voi, eu am ales sa fac bile care seamana cu confetiile (bucatelele de hirtie colorata) colorate care se arunca in timpul Carnavalului.

Punem, gnocchi la fiert in apa cu sare, pe cei albastri din varza rosie (care desi rosie da culoarea albastra) ii punem sa fiarba in apa in care am fiert varza si pe care o tineam deoparte. Apa este albastra si deci va pastra culoarea galustilor.

Cind se ridica la suprafata gnocchi sunt deja fierte si le scoatem cu paleta cu gaurele sau cu o strecuratoare. Le servim cu unt topit, salvie si presaram Grana Padano ras.
Venerdi grasso sau ultima vineri din Carnaval cea dinaintea intrarii in post este numita in regiunea Veneto si mai ales la Verona "venerdi gnocolàr" Dupa traditie in aceasta zi se maninca gnocchi cu sau fara ou, evident reteta originala sunt facuti cu cartof dupa reteta clasica, putem condimenta cu unt si brinza, cu rosii sau cacum cere traditia cu "pastisada di caval" adica ragu\' /stracotto din carne de cal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gnocchi Colorati - de Carnaval (Fara Cartofi)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi Colorati - de Carnaval (Fara Cartofi)