Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei şi un catel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fara insa sa ardem usturoiul şi apoi il aruncam. Adaugati piureul de rosii sau rosiile decojite şi zdrobite şi lasam sa fiarba usor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper si frunzele de busuioc la sfirsit.
Pentru aluat:
Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adaugă faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se racească si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita.
Se fierbe gnocchi în apa clocotita cu sare şi ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii