Ingrediente
● Pentru gnocchi: |
● 150 ml apa |
● 150 g de faina simplu 00 + o mina de faina pentru presarat |
● ulei cit e nevoie |
● sare |
● Pentru sos: |
● suc de roşii cu pulpa sau chiar rosiei fara pielita de la conserva |
● ulei |
● sare |
● piper |
● un catel de usturoi intreg |
● frunze de busuioc |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei şi un catel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fara insa sa ardem usturoiul şi apoi il aruncam. Adaugati piureul de rosii sau rosiile decojite şi zdrobite şi lasam sa fiarba usor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper si frunzele de busuioc la sfirsit.
Pentru aluat:
Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adaugă faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se racească si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita.
Se fierbe gnocchi în apa clocotita cu sare şi ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gnocchi All`acqua (fara Cartofi)" nu uita sa ii faci un review.
Pentru aluat:
Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adaugă faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se racească si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita.
Se fierbe gnocchi în apa clocotita cu sare şi ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gnocchi All`acqua (fara Cartofi)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany