Garganelli

Complexitate
redusa
Garganelli

Ingrediente

  • Pt pasta:
  • 100 gr faina 00
  • 1 ou
  • sare
  • Pt sos: (aici puteti face ce vreti)
  • ciuperci pleurotus
  • speck
  • parmezan

Mod de preparare

-am facut pasta
-am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute.
-apoi am scos cite o bucata (restul statea sub castron in continuare, ca sa nu se usuce)
-am intins o foaie cu sucitorul, cit am putut de subtire, dar nu chiar transparenta

- se taie patrate de 3*3 cm (aproximativ :lol:), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele. Tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului (n-am poza caci imi lipsea a 3 a mina ca sa tin aparatul, sucitorul si cutitul) :D
- fiecare patratel si pune pe betigash si se ruleaza apasind pe fora (ramin dungutze)

Forma fiind pt gnocchi are batul cam gros. Forma adevarata pt garganelli (care arata ca o chitara - e alta unealta pt paste - dar cu firele pe de-a latul, chitara le are de-a lungul, are un batz mai delicat, dar in lipsa de nimic e ff bun si cel pe care il am).

Pasta se lasa sa se odihneasca pe servet de pinza.

Se opareste in apa clocotita cu sare si un fir de ulei (daca vreti, e folositor ca sa nu se lipeasca pastele).

Cind pasta se ridica la suprafata se mai lasa citeva secunde si se scoate (cu paleta cu gaurele sau chiar se scurge). Nu se spala.

Separat se inabusa in putin unt (1 lingurita) citeva ciuperci pleurotus spalate si uscate, tocate nu foarte marunt si speck-ul cubulete. Cine vrea poate sa adauge si citeva linguri de smintina dulce (eu nu...).

Pasta fiarta se rastoarna in tigaie peste sos, impreuna cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele.


Se serveste in farfurie si se presara parmezan sau grana rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
4
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos