Garganelli

Complexitate
redusa
Garganelli

Ingrediente

  • Pt pasta:
  • 100 gr faina 00
  • 1 ou
  • sare
  • Pt sos: (aici puteti face ce vreti)
  • ciuperci pleurotus
  • speck
  • parmezan

Mod de preparare

-am facut pasta
-am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute.
-apoi am scos cite o bucata (restul statea sub castron in continuare, ca sa nu se usuce)
-am intins o foaie cu sucitorul, cit am putut de subtire, dar nu chiar transparenta

- se taie patrate de 3*3 cm (aproximativ :lol:), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele. Tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului (n-am poza caci imi lipsea a 3 a mina ca sa tin aparatul, sucitorul si cutitul) :D
- fiecare patratel si pune pe betigash si se ruleaza apasind pe fora (ramin dungutze)

Forma fiind pt gnocchi are batul cam gros. Forma adevarata pt garganelli (care arata ca o chitara - e alta unealta pt paste - dar cu firele pe de-a latul, chitara le are de-a lungul, are un batz mai delicat, dar in lipsa de nimic e ff bun si cel pe care il am).

Pasta se lasa sa se odihneasca pe servet de pinza.

Se opareste in apa clocotita cu sare si un fir de ulei (daca vreti, e folositor ca sa nu se lipeasca pastele).

Cind pasta se ridica la suprafata se mai lasa citeva secunde si se scoate (cu paleta cu gaurele sau chiar se scurge). Nu se spala.

Separat se inabusa in putin unt (1 lingurita) citeva ciuperci pleurotus spalate si uscate, tocate nu foarte marunt si speck-ul cubulete. Cine vrea poate sa adauge si citeva linguri de smintina dulce (eu nu...).

Pasta fiarta se rastoarna in tigaie peste sos, impreuna cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele.


Se serveste in farfurie si se presara parmezan sau grana rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici