Garganelli

Complexitate
redusa
Garganelli

Ingrediente

  • Pt pasta:
  • 100 gr faina 00
  • 1 ou
  • sare
  • Pt sos: (aici puteti face ce vreti)
  • ciuperci pleurotus
  • speck
  • parmezan

Mod de preparare

-am facut pasta
-am lasat-o sa se odihneasca sub castron citeva minute.
-apoi am scos cite o bucata (restul statea sub castron in continuare, ca sa nu se usuce)
-am intins o foaie cu sucitorul, cit am putut de subtire, dar nu chiar transparenta

- se taie patrate de 3*3 cm (aproximativ :lol:), daca nu aveti unealta speciala cu multe rotite paralele care taie pasta dintr-o singura miscare in fisii paralele. Tineti sucitorul pe pasta ca pe o linie si cu un cutit ascutit taiati de-a lungul sucitorului (n-am poza caci imi lipsea a 3 a mina ca sa tin aparatul, sucitorul si cutitul) :D
- fiecare patratel si pune pe betigash si se ruleaza apasind pe fora (ramin dungutze)

Forma fiind pt gnocchi are batul cam gros. Forma adevarata pt garganelli (care arata ca o chitara - e alta unealta pt paste - dar cu firele pe de-a latul, chitara le are de-a lungul, are un batz mai delicat, dar in lipsa de nimic e ff bun si cel pe care il am).

Pasta se lasa sa se odihneasca pe servet de pinza.

Se opareste in apa clocotita cu sare si un fir de ulei (daca vreti, e folositor ca sa nu se lipeasca pastele).

Cind pasta se ridica la suprafata se mai lasa citeva secunde si se scoate (cu paleta cu gaurele sau chiar se scurge). Nu se spala.

Separat se inabusa in putin unt (1 lingurita) citeva ciuperci pleurotus spalate si uscate, tocate nu foarte marunt si speck-ul cubulete. Cine vrea poate sa adauge si citeva linguri de smintina dulce (eu nu...).

Pasta fiarta se rastoarna in tigaie peste sos, impreuna cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele.


Se serveste in farfurie si se presara parmezan sau grana rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti