Ingrediente
● Aluat: |
● 500 g faina |
● 2 oua |
● 200 ml lapte sau apa |
● 25 g zahar |
● 5 g sare |
● Umplutura: |
● 300 g ciuperci |
● 2 cartofi potriviti |
● 1 ceapa |
● ulei |
● sare |
● piper |
● Garnitura: |
● 2 buc ceapa rosie |
● sos de soia sau otet balsamic |
● dupa dorinta si gust |
● 1 lingurita zahar |
● boia (optional) |
Mod de preparare
Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare, scurgeti si pasati ca pentru piure.
Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.
Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.
Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.
Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.
Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.
Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.
Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.
Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.
Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.
Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.
Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
cameliastefania
• 18.02.2011 10:10:59
Par foarte buni! Ii fac si eu, dar voi pune in umplutura si niste piept de pui tocat. Felicitari!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.02.2011 11:19:11
Sunt foarte buni,Cameliastefania !
Nu se compara cu pastele cumparate din comert, iar la umplutura se poate pune ce si cum doresti !