Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ciuperci si Cartofi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -200 ml lapte sau apa
  • -25 g zahar
  • -5 g sare
  • Umplutura:
  • -300 g ciuperci
  • -2 cartofi potriviti
  • -1 ceapa
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Garnitura:
  • -2 buc ceapa rosie
  • -sos de soia sau otet balsamic
  • dupa dorinta si gust
  • -1 lingurita zahar
  • -boia (optional)

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare, scurgeti si pasati ca pentru piure.

Separat, fierbeti 20 min in apa sarata ciupercile feliate mai mare (daca sunt micute puteti sa le lasati intregi), scurgeti si tocati marunt.

Caliti putin in ulei incins ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
Amestecati piure-ul de cartofi, ciupercil, ceapa calita si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Framantati un aluat din ingredientele enumerate si intindeti-l in foaie groasa de 2 mm.
Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar de vin) si puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura.

Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita.

Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.

Intre timp, caliti ceapa rosie taiata solzisori in ulei incins, adaugand zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa.
La sfarsit puteti sa adaugati boia sau sa o presarati peste coltunasi, in farfurie.

Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa rosie caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura