Pandispan cu smochine proaspete - reteta simpla si delicioasa

Pandispan cu smochine proaspete - o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru orice ocazie. Descopera cum sa pregatesti acest desert pufos si aromat cu smochine dulci, folosind ingrediente simple si pasi usor de urmat.

Pandispan cu smochine proaspete - reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 6-8 smochine proaspete
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Se separa albusurile de galbenusuri. In bolul unui mixer, se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Se adauga treptat zaharul si se continua baterea pana cand se obtine o bezea ferma si lucioasa. Separat, se amesteca galbenusurile cu extractul de vanilie. Se adauga galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor cu o spatula. Se cern faina si praful de copt impreuna. Se adauga treptat faina in amestecul de oua, amestecand usor cu spatula, de jos in sus, pentru a pastra aerul din compozitie.

Smochinele se spala si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se toarna compozitia in tava pregatita. Se aseaza smochinele deasupra compozitiei, apasand usor pentru a intra partial in aluat. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand pandispanul devine auriu si trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijlocul pandispanului trebuie sa iasa curata). Se lasa sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi se scoate pe un gratar pentru a se raci complet. Se poate pudra cu zahar pudra inainte de servire. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert prajitura Dobos
Bucataras.RO

Desert prajitura Dobos

  Oare este un lucru normal să realizezi că nu ai făcut niciodată prăjitura ta preferată? haha:)). Am făcut...

Desert prajitura Dobos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti