Orezul prajit poate fi servit ca atare sau alaturi de carne, peste sau legume la gratar.
Clatiti orezul sub apa rece pana cand apa devine limpede. Acest lucru va indeparta excesul de amidon si va face orezul sa fie mai pufos dupa gatire.
Puneti orezul intr-o oala cu 3 cani de apa si un praf de sare. Lasati sa fiarba, apoi reduceti focul si lasati-l sa fiarba in continuare acoperit, pana cand apa este absorbita si orezul este fiert, aproximativ 15-20 de minute.
Intr-o tigaie mare sau intr-un wok, incalziti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana cand devin moi si aromate, timp de aproximativ 2-3 minute.
Adaugati ouale batute in tigaie si prajiti-le, amestecand continuu, pana cand ouale sunt complet coapte.
Adaugati mazarea si morcovii si gatiti-le impreuna cu ouale, pana cand legumele sunt moi, dar inca crocante. Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati bine pentru a-l combina cu celelalte ingrediente.
Turnati sosul de soia peste orez si amestecati bine pentru a-l distribui uniform. Aromatizati cu sare si piper dupa gust.
Gatiti orezul prajit timp de inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pentru a se combina aromele.
Serviti orezul prajit cald, garnisit cu verdeturi tocate, daca doriti.
Daca v-a placut reteta noastra de orez prajit, va invitam sa descoperiti si alte retete: orez cu ciuperci brune, orez cu legume si ciuperci sau orez cu rosii.
Pofta buna!
Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...
Pui cu usturoi si lamaieLahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...
Lahmacun - delicioasa pizza turceascaO reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Cand eram mai mica, avea o matusa de a mea o carte de bucate si facea de acolo o reteta de budinca cu orez. Nu mai stiu exact...
Budinca de orez cu branzaPentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.
Inghetata de lapteInghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Comentarii