Orez prajit - un fel de mancare delicios si versatil

Orezul prajit poate fi servit ca atare sau alaturi de carne, peste sau legume la gratar.

Orez prajit - un fel de mancare delicios si versatil

Ingrediente

  • • 2 cani de orez
  • • 3 cani de apa
  • • 2 linguri ulei vegetal sau de susan
  • • 2 oua batute
  • • 1/2 ceapa taiata marunt
  • • 2 catei de usturoi maruntiti
  • • 1/2 cana de mazare congelata
  • • 1/2 cana de morcovi taiati cubulete
  • • 2 linguri de sos de soia
  • • Sare si piper dupa gust
  • • Optional: verdeturi tocate pentru garnitura

Mod de preparare

Clatiti orezul sub apa rece pana cand apa devine limpede. Acest lucru va indeparta excesul de amidon si va face orezul sa fie mai pufos dupa gatire.

Puneti orezul intr-o oala cu 3 cani de apa si un praf de sare. Lasati sa fiarba, apoi reduceti focul si lasati-l sa fiarba in continuare acoperit, pana cand apa este absorbita si orezul este fiert, aproximativ 15-20 de minute.

Intr-o tigaie mare sau intr-un wok, incalziti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana cand devin moi si aromate, timp de aproximativ 2-3 minute.

Adaugati ouale batute in tigaie si prajiti-le, amestecand continuu, pana cand ouale sunt complet coapte.

Adaugati mazarea si morcovii si gatiti-le impreuna cu ouale, pana cand legumele sunt moi, dar inca crocante. Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati bine pentru a-l combina cu celelalte ingrediente.

Turnati sosul de soia peste orez si amestecati bine pentru a-l distribui uniform. Aromatizati cu sare si piper dupa gust.

Gatiti orezul prajit timp de inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pentru a se combina aromele.

Serviti orezul prajit cald, garnisit cu verdeturi tocate, daca doriti.

Daca v-a placut reteta noastra de orez prajit, va invitam sa descoperiti si alte retete: orez cu ciuperci brune, orez cu legume si ciuperci sau orez cu rosii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste cu masline si sos (de post)
2
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Bucataras.RO

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Feta saganaki este un aperitiv grecesc clasic. Bucură-te de gustul îmbietor al brânzei feta acoperită de o...

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia